lotto

Lotto-millionærer deler med mor (og far)

«Sharing is caring» er det noe som heter på godt norsk, og det viser seg at Lotto-millionærer er ganske spandable – bare se her.

TELEFONEN FRA HAMAR: Vi er alltid klare til å ringe nye Lotto-millionærer hver lørdag.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:8. februar 2024

På lørdag er det Lotto-trekning og på søndag er det morsdag. Skulle du være så heldig å ende opp som Lotto-millionær på lørdag er kanskje morsdagsgaven allerede i boks? Du blir i så fall ikke den første som deler Lotto-premien med opphavet.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Millionær-undersøkelse

I 2022 sendte vi ut en spørreundersøkelse til over 2 000 av våre millionvinnere. 538 av dem svarte oss på ulike spørsmål knyttet til vinneropplevelsen og tilværelsen i etterkant.

«Hva har du brukt premien på?» var et av spørsmålene de fikk. Her svarte hele 40 % av millionærene at de hadde delt med andre. Dette var den tredje høyeste prosentandelen, kun slått av «betalt lån» på 53 % og «sparing» på 52 %.

Gavmilde millionærer

Når en millionvinner først er i det spandable hjørnet: Hvem deler de med? Her svarte 19 % «foreldre». På topp lå «barn» med 80 %, mens «besteforeldre» var de som fikk minst med 1 % – og penger var det de aller fleste valgte å dele. 98 % svarte nettopp det.

Som en av millionærene svarte:

«Å kunne gi en såpass stor sum til nærmeste familie, at de kunne realisere flere av sine drømmer. Gitt min mor og far en pensjon de ikke hadde drømt om».

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Vant hele førstepremiepotten

Sist lørdag var det en mann fra Vestfold som kunne kalle seg Lotto-millionær da han alene sikret seg ikke mindre enn hele førstepremiepotten. Om han valgte å dele noe av premien på 14,7 millioner kroner med sin mor vites ikke. Han kunne imidlertid fortelle at han både skulle nedbetale gjeld, samt kanskje kjøpe seg en ny bil.

– Det er nesten så jeg lurer på om det blir leilighet i Spania også, la han fornøyd til. Det ville i det minste fort komme en eventuell mor til gode.

På lørdag er det klart for en ny Lotto-trekning med ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. Om noen mødre får en Lotto-overraskelse dagen derpå, gjenstår å se.

Lykke til på lørdag – og god morsdag på søndag!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler