lotto

(L)OTTO-millionærer er ikke som andre millionærer

At Lotto-millionærer ikke er som andre millionærer er godt kjent blant de fleste. Neste kapittel i serien er hunden Otto.

Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:11. september 2020Endret:2. januar 2023

Få andre reklamekonsepter har bestått like lenge som Norsk Tippings konsept for Lotto. Gjennom et kvart århundre har «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer» blitt et begrep de aller fleste kjenner godt.

Nå er Lotto-film nummer 54 i rekken klar og med en helt ny vri. Det er ikke bare Lotto-vinneren vi blir bedre kjent med denne gangen, men også Lotto-vinnerens hund, nærmere bestemt Otto.

Se den nye filmen i videovinduet over.

Det er Pol som står bak kampanjen som begynner å rulle i disse dager. Dette er første del av en større profil-kampanje for Lotto som vil strekke seg over en lengre periode.

Jul i Blodfjell-regisør

Gjennom flere filmer får vi et innblikk i Ottos tanker og et skråblikk på det å bli millionær.

- Otto har sin egen versjon av hva som egentlig skjer, sier Janne Brenda Lysø og Christian Lauritzen.

De to er en del av Pols kreative team som står bak ideen.

- Men det betyr ikke at gleden ved å vinne er noe mindre. Det fine med Otto er at han er - en hund. Han bryr seg ikke om penger, men de små gledene i livet. Men selvfølgelig. Å vinne i Lotto åpner noen nye dører for både to- og firbeinte.

Regissøren bak Otto-filmene er Lars Kristian Flemmen, mens kjent fra tv-produksjoner som «Parterapi» og «Jul i Blodfjell».

Innleveringsfrist Lotto: 18.00 lørdag.

Den norske folkesjela

På Hamar er man godt fornøyde med Otto-filmene.

- Lotto er hele Norges favorittspill, så i innskiktsarbeidet har vi lett etter situasjoner som mange kjenner seg igjen i. Vi vil treffe den norske folkesjela og samtidig sette i gang drømmene om hva man ville gjøre hvis man vinner i Lotto, sier markedskommunikasjonsansvarlig for Lotto i Norsk Tipping Tove Kristin Liberg.

- Lottomillionær-filmene bygger på humor og sjarme og denne gangen med en vri vi håper det norske folk vil like. Vi vet at mange familier har hund, så hvorfor ikke få innblikk i hva som skjer når hunden står i sentrum, sier Liberg med glimt i øyet.

            

Vinnersannsynlighet Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersannsynlighet for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190

  • Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)

  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler