lotto

Slik ble en katt stjerna i den nye Lotto-filmen

Katta er ute av sekken. Risotto er stjerna i den 56. reklamefilmen i konseptet «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer».

Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:10. september 2023Endret:18. september 2023

Norges lengstlevende reklamekonsept lever fortsatt i beste velgående, og nå er det premiere på en splitter ny Lotto-film. 

Se den nye filmen øverst i artikkelen! 

Humor er et viktig virkemiddel i Lottos reklamefilmer, og den nye filmen er intet unntak. Observante sjeler vil sikkert også legge merke til at det er noe som virker kjent i den nye filmen. For ja, dette er en slags remake, eller hommage om du vil, til den første filmen om Lotto-hunden Otto.  

I hovedrollen denne gang finner vi ikke en godslig retriever. Nå møter vi en særing av en katt ved navn «Risotto» – og dermed kan du kanskje selv tenke deg resten?  

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Slik ble idéen til 

Norsk Tipping får titt og ofte spørsmål om hvorfor vi ikke viser de gamle reklamefilmene for Lotto, som for eksempel «Verdal´n», «Heia Tufte» og «Full tank», på nytt.  

– Det skyldes rettigheter og tiden de ble laget i. Likevel ble reklamebyrået vårt, POL, inspirert av at vi snakket om de gode, gamle filmene. Da kom heller idéen om en remake av en nylig favoritt opp – nemlig Otto, forteller Tove Kristin Liberg, markedskommunikasjonsansvarlig i Norsk Tipping. 

– Norsk Tipping har dessuten fått utallige henvendelser fra dyreelskere som har etterlyst en Lotto-millionær av typen katt. Så da var det bare å gyve løs. 

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hund eller katt? 

Gjennom flere filmer skal vi utover høsten få innblikk i Risottos tanker, og et skråblikk på det å bli Lotto-millionær. 

Film nummer to i serien om Risotto, kan du se her: 

Risotto-millionærer er ikke som andre millionærer: Balkong

– Det blir spennende å se mottakelsen av Risotto-filmene. Noen liker jo hund og noen katt, så her håper vi folk uansett blir sjarmerte. Dyreverdenen er et lekent univers og snakkende dyr kan skape godt engasjement, sier Aase Julie Arnkværn, rådgiver marked i Norsk Tipping. 

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Folka bak filmene 

Byrå: POL 

Rådgiver: Monika Augustsson 

Prosjektleder: Emma Gyllenbreider  

Kreatører: Christian Lauritzen/Janne Brenda Lysø 

Ansvarlige hos Norsk Tipping: Tove Kristin Liberg/Aase Julie Arnkværn/Ida Mellbye Løvås 

Produksjonsselskap: Tangrystan 

Regi: Lars Kristian Flemmen 

Produsent: Beate Tangre/Lottie Smith 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler