lotto

Lotto: Tør du å tro på det hvis 625 60 000 lyser opp på telefonen din lørdag?

Lørdag er det klart for ny Lotto-trekning med ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. Hvordan hadde du reagert dersom det var du som fikk Telefonen fra Hamar? 

SJU: ... er antall rette som gjelder i Lotto. I snitt klarer tre nordmenn å prikke inn sju rette hver uke.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetForfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:28. april 2023Endret:29. april 2023

Se for deg følgende: Rundt kl. 20.00 lørdag kveld ringer telefonen din. På skjermen lyser nummeret 625 60 000. I andre enden hører du en stemme si: – Dette er fra Norsk Tipping på Hamar. Gratulerer, du har blitt Lotto-millionær ...

Hvordan hadde du reagert? Ville du tenkt at det hele var tull – at noen var ute etter å lure deg? Eller kanskje det hele var en drøm?   

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Ikke «noe reklamegreier»

For de fleste forblir tanken om å ende opp som Lotto-millionær – nettopp – en drøm. De færreste opplever å få den berømte Telefonen fra Hamar, og det er kanskje derfor de få som får millionbeskjeden først tenker at vi lurer dem. Men i snitt er det faktisk tre nordmenn som får denne telefonen hver lørdag.

Det var det som hendte da en mann fra Hjelmeland i Rogaland ble Lotto-millionær forrige lørdag – selv om han først vurderte å la det ringe ut.

– Jeg trodde det var noe reklamegreier som ringte. Men så skjønte jeg på nummeret at det var fra Norsk Tipping, og da tok jeg den, sier mannen.

De tre førstpremievinnerne sikret seg drøyt 4,8 millioner kroner hver.

– Det er så mye penger, så jeg må nesten summe meg litt, men det blir nok en liten ferietur i hvert fall, svare mannen da vi spurte hva han skulle bruke pengene til.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ca. 14 mill. på lørdag 

Lørdag 29. april er vi igjen klare for å plukke opp den røde telefonen. Så gjenstår det å se hvor mye overbevisning som må til i løpet av kvelden.

Som vanlig ligger det ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. 

Lykke til! 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler