lottovinnerhistorie

Alenevinner i Lotto: - Største lykke på jord

Ei dame fra Møre og Romsdal kunne juble for over 14,8 millioner kroner denne lørdagen, da hun var den eneste med sju rette i Lotto.

EN NY LOTTO-MILLIONÆR: Ei dame var alene om å ha sju rette tall under lørdagens Lotto-trekning. Programleder Reidar Buskenes gratulerer.
Forfatterbilde Norsk TippingMartheStenbergPublisert:3. februar 2018Endret:2. januar 2023

Den heldige vinneren kan vente seg en premie på nøyaktig 14.816.395 kroner.

Det tok litt tid før Norsk Tipping kom i kontakt med vinneren lørdag, som ante fred og ingen fare da hun til slutt tok telefonen.

- Det er ikke sant? Å herregud, det er bare ikke til å tro. Dette er den største lykken på jorden akkurat nå, utbryter den glade vinneren.

Fikk ikke levert sin vante kupong

Kvinnen har spilt Lotto lenge, og den samme kupongen i mange år. Det var imidlertid ikke den hun vant på.

- Da jeg skulle levere min vanlige 5-ukers så ble det tilfeldigvis registrert en tilfeldig kupong denne gangen, så jeg tok bare den. Så jeg vant altså ikke på den kupongen jeg har spilt på i alle år, og jeg burde takke hun i kiosken. Dette er jo bare helt utrolig.

Vinnerkupongen ble kjøpt på Narvesen Grimmergården.

Kveldens tall

Dette er de sju vinnertallene lørdag 3. februar:

3 - 16 - 22 - 23 - 25 - 27 - 32

Tilleggstall: 2

Spill Lotto, du også!

26-åring ble millionær: - Du kødder?

Ikke nok med det. Vi har trukket ut én ekstra Lotto-millionær tre lørdager på rad nå, som vinner 1 million kroner. 

Lørdag 20. januar var det en mann fra Fredrikstad som den heldige, mens ei kvinne fra Stord fikk millionen sist lørdag.

I kveld var siste mulighet til å bli trukket ut som den ekstra Lotto-millionæren i denne omgangen, og det var en 26 år gammel mann fra Oslo som kunne juble høyt.

- Kødder du med meg? Nei, det er ikke sant? Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg kjenner bare at pulsen går opp, forteller 26-åringen mens samboeren skriker i bakgrunnen.

Den nybakte millionæren spiller ikke ofte Lotto, men i kveld slo det likevel til.

- Jeg satt på trikken tidligere i dag og spilte sjakk. Jeg følte meg heldig og fikk plutselig for meg at jeg skulle levere en Lotto-kupong. Dette er bare helt utrolig. Vi har akkurat kjøpt leilighet, så vi har masse å bruke pengene på. Dette er bare tidenes mest fantastiske telefon å få, sier millionæren i ekstase.

Spill Lotto og Joker her før lørdag klokka 18.00.

PS: Vi har nå økt Grasrotandelen fra fem til sju prosent. Det betyr at du som grasrotgiver kan velge et lag eller forening som får sju prosent av din spillerinnsats, uten at det går utover din innsats, premie eller dine vinnersjanser. Støtt frivilligheten du også! Bli grasrotgiver her. 

(Sjansen for å få sju rette i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke. Vinnersjansen i Lottos ekstratrekning er ca. 1:16 mill. per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler