lottovinnerhistorie

Den «etterlyste» Lotto-millionæren tok kontakt søndag kveld

Lørdag fikk vi to nye Lotto-millionærer som vant 7 262 030 kroner. Vi slet med å komme i kontakt med den ene vinneren som er en mann fra Holmestrand. Søndag slo han på tråden til Norsk Tipping etter å ha fått seg en kjempeoverraskelse da han sjekket kupongen sin.  

TO VINNERE: Lørdag fikk vi to nye Lotto-millionærer som vant 7,2 millioner kroner hver.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:12. november 2022Endret:4. januar 2023

Over 299 000 Lotto-spillere vant en premie lørdag kveld, men det var kun to spillere som fikk sju rette og ble millionærer.

Den ene er altså en mann fra Vestfold og Telemark, mens den andre er en kvinne fra Vestland. De to vant 7 262 030 kroner hver. Kvinnen snakket vi med lørdag kveld, men vi slet med å komme i kontakt med mannen fra Holmestrand i Vestfold og Telemark, som hadde skrudd av telefonen sin fordi han var på hytta.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Ringte Norsk Tipping søndag kveld

Søndag kveld litt før klokken 20 snakket vi med mannen på telefonen. Han tok selv kontakt med Norsk Tipping etter å ha sjekket Lotto-kupongen sin. 

– Jeg fikk mildt sagt sjokk da jeg sjekket og så hva som hadde skjedd, sier Holmestrand-mannen.

Han var bortreist frem til søndag kveld og hadde ikke hatt på telefonen sin i helgen. 

– Jeg så ikke jeg hadde ubesvarte anrop fra dere siden telefonen var avslått. Da vi kom hjem og hadde tømt bilen for bagasje, kjørte jeg bilen for å parkere. Så begynte jeg å sjekke kupongen i bilen. Jeg ble bare sittende å stirre på den, før jeg gikk inn til de som var i huset og spurte hva dette var for noe, sier han.

Han er selvsagt svært glad etter å ha vunnet 7,2 millioner kroner.

– Dette var virkelig en god nyhet, sier mannen. Han legger til at han vant på en fast kupong han har hatt i 20 år.

Han leverte vinnerkupongen på mobilen.

Lotto-tallene

Lørdagens tallrekke var denne:

23 - 1 - 33 - 14 - 12 - 32 - 27

Tilleggstall: 10

Kvinne i 40-årene fra Vestland

Lørdagens andre Lotto-millionær er en kvinne fra Vestland. Hun satt og så på «Skal vi danse» da vi fikk tak i henne på telefonen like etter klokken 20.

– Det er jo helt fantastisk. Jeg så ikke Lotto-trekningen på TV, men jeg er inne på Norsk Tipping-appen nå ser jeg. Der jeg det svart på hvitt. Men det er likevel vanskelig å skjønne at jeg har vunnet så mange penger, sier kvinnen.

Hun forteller at hun har levert den samme kupongen de siste 12 årene.

–  Den inneholder ingen bursdager eller spesielle tall for meg. Det ble bare til at jeg fortsatte å levere den, forteller den nybakte Lotto-millionæren.

Med kveldens to vinnere er vi oppe i  7 373 Lotto-millionærer siden Norsk Tipping startet opp med Lotto i 1986.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få syv rette. Jeg er nesten i sjokk, og hjertet mitt slår veldig fort, sier kvinnen.

Hun hadde ikke lagret Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000. Først trodde hun det var en spørreundersøkelse. Men det fant hun raskt ut at det ikke var.

– Det er for tidlig å si hva jeg skal bruke pengene på. Det er så uvirkelig ennå, så det må synke litt inn først, sier en meget glad og nybakt Lotto-millionær.

Nye sjanser lørdag

Lørdag 19. november er det igjen duket for Lotto. Førstepremiepotten vil være på ca. 14 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler