lottovinnerhistorie

Mor og datter ble millionær samme kveld

Jubelen stod i taket i Troms. Datter Jannike Marie Stenvold og mor Solgunn Elisabeth Kristoffersen vant over 2,9 millioner kroner hver seg denne lørdagen.

NYBAKT MILLIONÆR: Jannike Marie Stenvold (t.h.) sammen med mannen kan nå endelig kjøpe seg hus.Foto: Norsk Tipping.
Forfatterbilde Norsk TippingMartheStenbergPublisert:14. oktober 2017Endret:2. januar 2023

Denne lørdagen fikk vi hele fem vinnere av sju rette på Lotto. De vant 2.955.570 kroner.

Blant de var to kvinner fra Troms, som skulle vise seg å være mor og datter.

- Er dette seriøst? Det er den beste nyheten jeg noen gang har fått. Jeg har seks barn, og vi bor i en liten leilighet med to soverom. Nå blir det hus, sier Jannike Marie Stenvold (35) og jubler, mens mannen satt i sofaen og ikke skjønte bæret da Norsk Tipping ringte.

Her kan du levere Lotto!

Ringte mamma: - Er du også millionær?

Den berømte telefonen fra Hamar skulle også Solgunn Elisabeth Kristoffersen få. Da Norsk Tipping nådde fram til kvinnen i Skånland hadde allerede datteren vært på tråden.

- Datteren min ringte meg nettopp og sa at hvis jeg også hadde spilt bestemor sin Lotto-kupong i kveld så hadde jeg vunnet over 2,9 millioner. Er dette virkelig sant, spør kvinnen med gråt i stemmen.

Kristoffersen kunne ikke tro det var sant at både hun og datteren hadde vunnet over 2,9 millioner hver seg.

- Jeg hadde jo aldri trodd at jeg skulle bli millionær. I tillegg at jeg og datteren ble det samme dag. Nei, jeg er helt målløs. Tårene bare triller her, forteller moren og fortsetter:

- Nå skal jeg ta meg en ferie hvertfall. I tillegg har jeg flere barn og barnebarn.

Datteren var også i sjokk da telefonen ringte fra Hamar.

- Jeg er helt skjelven og går bare rundt meg sjøl. Dette har jeg drømt om i mange år, sier den lykkelige 35-åringen.

Dette er de andre Lotto-vinnerne i kveld:

  • Jorulv Tømmerdal fra Nord-Trøndelag:

- Nå vet jeg ikke hvordan jeg skal føle det gitt. Det kan da itj vær sant at det er min kveld i kveld, spør Jorulv Tømmerdal fra Leksvik og ler.- Nei, nå må jeg pinadø sprette cognacen, for jeg tror ikke at jeg får sove i natt, forteller den glade vinneren.

  • Kvinne fra Østfold:

- Herregud, tuller du med meg. Dette er det værste jeg har hørt. Jeg blir rett og slett helt stum, forteller vinneren fra Skiptvet i Østfold som skal tenke seg godt om før hun bruker pengene.

  • Mann fra Vest-Agder:

- Dette kom litt brått på, men det føles kjempebra å være Lotto-millionær. Jeg har spilt samme kupongen fra og til i 20 år, sier vinneren fra Lyngdal i Vest-Agder.

Sistnevnte hadde i tillegg flere 2. og 3. premier, og vant dermed tilsammen 3.661.590 kroner.

Her er ukens vinnertall:

6 - 9 - 15 - 27 - 29 - 30 - 34

Tilleggstall: 3

Spill Lotto her!

Ekstra millionær hadde mobilen på lydløs i lomma

I tillegg til de ordinære Lotto-vinnerne trekker vi ut én ekstra Lotto-spiller hver lørdag til og med 11. november. Kveldens heldige var en mann i 30-årene fra Oslo som sikret seg 1 million kroner.

Norsk Tipping fikk tak i den nybakte millionæren søndag formiddag.

- Dette er helt fantastisk. Mobilen min lå i jakken min på lydløs, da dere prøvde å ringe. Etter å ha googlet litt lørdag kveld skjønte jeg til slutt at jeg måtte være den ekstra millionæren i Lotto, men jeg turte ikke å feire før jeg hadde fått snakket med dere, forteller den glade vinneren.

- Jeg skal være litt fornuftig og bruke det meste på lån, men så skal jeg nok også unne meg en bedre ferie, sier Oslo-mannen som endelig kunne slippe jubelen løs.

For å bli trukket ut som den ekstra vinneren trenger du kun å ha spilt Lotto, men du trenger ikke ha noen rette tall på kupongen.

(Vinnersjanse for sju rette er ca. 1:5,4 millioner per rekke. Vinnersjanse ekstra millionær er ca. 1:16 mill. per rekke.) 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler