lotto

Hvordan ble 7 800 nordmenn Lotto-millionærer?

I løpet av de siste 38 årene har nordmenn fra hele landet vunnet millionpremier i Lotto. Det kan føre til at flere drømmer går i oppfyllelse og endre livet, noe Lotto-katten Risotto er med på å illustrere.

Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenForfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:17. april 2024Endret:18. april 2024

Siden den første Lotto-trekningen i 1986 og frem til i dag har nøyaktig 7 805 nordmenn fått tittelen som Lotto-millionær. 81 av dem har blitt millionær i 2024.

I helgen fikk ytterligere sju personer en plass i den eksklusive klubben, etter å ha vunnet 4 676 070 kroner hver i Lotto.

– Jeg må ha nytt dieselfilter til traktoren, men nå kan jeg vel heller gå for ny traktor, sa en av de ferske millionærene lørdag kveld.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Fra dieselfilter til drømmetraktor

Det er ikke bare kvinnen i 60-årene fra Vestland som har fått oppfylle drømmen om å bli Lotto-millionær, og dermed kan oppdatere til drømmetraktoren.

De siste 38 årene har flere spillere kunne smykke seg med tittelen som Lotto-millionær og oppfylt mange drømmer.

Hva er hemmeligheten, spør du? Det finnes ingen, svarer vi.

Enkelt forklart: har du spilt Lotto, så er du med i trekningen. Deretter er det ren og skjær tilfeldighet hvem og hvor mange som klarer å prikke inn sju rette hver lørdag.

Bare i 2024 har vi i snitt fått drøyt to Lotto-millionærer hver lørdag. I fjor lå vi i snitt på tre Lotto-millionærer. I tillegg kommer Supertrekning-millionærene.

Hvor mange får oppfylt drømmen sin førstkommende lørdag?

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

«Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer»

Gjennom mer enn 30 år har Norsk Tippings reklamekonsept «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer» eksistert og i høst kom det nyeste tilskuddet i rekken.

Maine coon-katten Risotto har siden i høst vært stjernen i Lotto-reklamene som har rullet over skjermer landet rundt.

Risotto er en sær katt med egne meninger, som helst skulle hatt matmor for seg selv. Når matmors kjæreste vinner i Lotto, byr det likevel på endringer i både livsstilen og livet – også for Risotto.

Lotto-karaoke

Klart for ny Lotto-trekning

Lørdag 20. april er det klart for årets 16. Lotto-trekning. Da vil det igjen ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten til den eller de som er så heldige å få sju rette på kupongen sin.

Hvem vet? Kanskje ender du opp med å synge til trekningen sånn som Risotto i videoen over?

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler