lottovinnerhistorie

Vant 14,8 millioner kroner i Lotto: - Jeg er helt målløs

Lørdag fikk vi en alenevinner i Lotto. En mann fra Bergen sopte inn hele førstepremiepotten på 14 819 200 kroner.  - Jeg tror ikke det har gått opp for meg, sier han.

Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:15. oktober 2022Endret:3. januar 2023

Det var altså bare én som klarte å prikke inn lørdagens vinnerrekke. Vedkommende er fra Bergen - og kan se frem til å få fylt opp kontoen sin med 14 819 200 kroner. 

Vinnertallene

Dette er tallene som ble trukket lørdag 15. oktober:

23 - 28 - 4 - 3 - 17 - 22 - 33

Tilleggstall: 15Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.- Sjekket akkurat kupongen

Vi fikk ikke tak i den nybakte Lotto-millionæren på første forsøk, men vi fikk napp ved 20.30-tiden. Det var en glad og fornøyd stemme i den andre enden, så det var tydelig at mannen visste hva som hadde skjedd.

- Jeg har akkurat sjekket kupongen. Jeg så det var et ukjent nummer som hadde ringt meg. Jeg tenkte det var uhørt at en telefonselger ringer så sent på en lørdag. Jeg sjekket nummeret, og så det var fra Norsk Tipping. Da skjønte jeg det var noe på gang, så jeg sjekket kupongen min i appen. Det var et stort tall som slo i mot meg. Det var nesten så jeg ikke trodde det var sant, sier en meget fornøyd bergenser.

Vurderer å selge den nye bilen

Han leverte vinnerkupongen på mobilen litt før klokken 14 lørdag.

- Jeg har levert Lotto i mange år. Det som skjedde meg i kveld er jo noe man bare drømmer om. Jeg er målløs. Det har nok ikke gått helt opp for meg, sier mannen.

Han har akkurat kjøpt seg ny bil, men nå vurderer han allerede å bytte den inn.

- Jeg har bestilt meg en ny en. Men jeg tror nesten jeg kommer til å selge den og kjøpe meg en større, sier den ferske Lotto-millionæren og legger til at han også har lyst til å kjøpe seg ei hytte.

LES MER: Har du faste Lotto-tall? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  14 mill. i potten neste uke

I snitt vinner tre Lotto-millionærer hver lørdag. Noen ganger blir det flere, noen ganger blir det færre - her er det tallene som bestemmer. Hvor mange millionærer får vi lørdag 22. oktober? Det vil tiden vise. Da vil det igjen ligge ca. 14 millioner kroner i potten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler