lotto

Hvordan feire at man er blitt Lotto-millionær?

Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer, sies det. Så hvordan feirer da en Lotto-millionær etter å ha blitt, ja nettopp, en Lotto-millionær? Vi har svaret.

VARM I HJERTET: Å få servert million-beskjed fra Hamar kjennes i kroppen.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:24. november 2021Endret:3. januar 2023

Å bli ringt opp av selveste Telefonen fra Hamar rett etter at lørdagens Lotto-trekning har rullet over TV-skjermene, er det mange som drømmer om, men kun et fåtall som er så heldige å få oppleve. I snitt ringer Norsk Tipping tre nye Lotto-millionærer hver lørdag, så noen har det likevel blitt opp gjennom årene – 7 077 for å være nøyaktig.

Mange har sikkert gjort seg noen tanker om hvordan man ville reagert dersom man vant i Lotto, og om hva man ville brukt premien på. Har man vært så usedvanlig heldig å få alle sju rette, er det med all sannsynlighet både første og siste gang man opplever nettopp det. Derfor synes vi det er minst like viktig å stille spørsmålet: Hvordan feirer man å ha blitt en Lotto-millionær? Det har vi også gjort, og her er noen av svarene.

Spanderte helaften på byen

Nordmenn er kjent for å være en ganske nøktern gjeng. Derfor kommer det kanskje ikke som en stor overraskelse at blant tidligere millionvinnere svarte 35,8 prosent at de ikke feiret gevinsten. Kanskje var de i sjokk? Her er likevel noen av svarene fra Lotto-millionærer som slo litt ekstra på stortromma etter å ha fått vinnerbeskjeden:

  • Champagne med kona 🙂 Gikk litt tid før det gikk helt opp for meg, trodde først det var en spøk fra en på jobben. (Mann fra Oslo. Lottomillionær i 2014)

  • Ringte barna og fortalte den gode nyheten, så kom mellomste sønn kjørende med champagne til oss som vi koste oss med. (Mann fra Vestfold. Lottomillionær i 2008)

  • Spanderte helaften på byen med 20 venner. (Mann fra Aust-Agder. Lottomillionær i 2012)

  • Stille og rolig med en god cognac sammen med kjerringa. (Mann fra Sør-Trøndelag. Lottomillionær i 2015)

  • Med et stort glass Cola. (Mann fra Møre og Romsdal. Lottomillionær i 2013)

Artikkelen er basert på svar fra 422 av de 4.406 spillerne som vant millionpremie hos Norsk Tipping i perioden 2004 – 2015. Feilmargin: +/- 4,5%. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Julefeiring av Lotto-gevinst?

Lørdag 27. november er det klart for månedens siste Lotto-trekning. Som vanlig ligger ca.14 millioner kroner klare i 1. premiepotten og venter på den eller de som klarer alle sju rette. Om det blir feiringer etter lørdagens trekning gjenstår å se, men med desember rett rundt hjørnet skulle i hvert fall mye ligge til rette for det.  

Lykke til! 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler