lottofremside

Sannheten bak Lotto-tallene – er det virkelig bare flaks?

Mange av oss drømmer om de magiske tallene som kan endre livet vårt over natten. Er det kun tilfeldigheter eller ligger det noe mer bak trekningen av Lotto-tallene?

LOTTO: Tilfeldighet eller skjult mønster?Foto: Lars Petter Pettersen
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:2. november 2023

I et samfunn som er i kontinuerlig endring, skiller ett spill seg fortsatt ut med uendret tilfeldighet og spenning: Lotto. Spillet har vært trofast mot sin opprinnelige, fysiske form med tilfeldige kuler trukket fra en trommel. Selv med teknologiske fremskritt, har Lotto beholdt sin enkle sjarm siden 1986, og fortsetter å fascinere hundretusener ukentlig.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Flaks, følelser eller fakta?

Mange elsker spenningen av muligheten, uansett hvor liten den er, for at livet kan endres over natten med en Lotto-gevinst. I en verden hvor mye er forutsigbart, kan Lotto bidra med å drømme seg litt bort i hverdagen.

Men er det egentlig bare ren flaks eller er det noen mønstre og statistikker som kan gi oss en fordel? Noen hevder at sannsynlighetsberegninger kan gi en liten fordel, mens andre insisterer på at hver trekning er like tilfeldig som den forrige.

Hva med de uoffisielle «strategiene» mange spillere sverger ved? Som å alltid velge samme tall, basere valgene på tidligere trekninger, eller til og med konsultere en synsk for veiledning?

Selv om noen «vinneroppskrifter» kan virke overbevisende, vil vi minne på den enkle sannheten: Lotto er, og vil alltid være, et spill av ren flaks og tilfeldigheter.

Så, mens vi kan prøve å finne mønstre eller stole på «magefølelsen», er kanskje det viktigste å huske på at spenningen og gleden av spillet ligger i det uventede. Det eneste vi kan si med sikkerhet, er at 7 652 personer har vunnet 1 million kroner eller mer i Lotto før den neste Lotto-trekning.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tar du sjansen?

Lørdag er det igjen tid for Lotto-moro! Og som vanlig er førstepremiepotten ca. 14 millioner kroner. Hvem vet, kanskje lørdagsflaksen treffer deg denne gangen?

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler