lottovinnerhistorie

Vant 5,3 mill. - siste nyttårsmillionær svarte 3. januar

På selveste nyttårsaften fikk vi tre Lotto-millionærer som vant 5,3 millioner kroner hver. Den siste av de tre millionærene, en mann fra Vestfold og Telemark, fikk telefonen med det million-budskapet tirsdag 3. januar.

TRE VINNERE: Årets siste Lotto-rekke gjorde tre personer til millionærer.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadForfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:31. desember 2022Endret:10. januar 2023

Dette er de tre heldige som nyttårsaften vant den nette sum av 5 389 300 kroner:

  • Mann fra Lørenskog i Viken

  • Mann fra Vestfold og Telemark 

  • Kvinne fra Flakstad Nordland

Lotto-tallene

Dette er tallene som ble trukket ut i årets siste trekning:

5 - 6 - 10 - 13 - 22 - 23 - 31

Tilleggstall: 17

LES OGSÅ: Tid for en timeout i spillingen? Det kan forebygge problemerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Mann fra Lørenskog i Viken

– Jøss, har jeg vunnet dette? var det første mannen fra Lørenskog sa da vi fikk tak i ham på telefonen like etter trekningen.

Han var i nyttårsselskap og hadde ikke sjekket kupongen sin.

– Det er jo helt vanvittig. Dette tror jeg nok at jeg må bruke litt tid på å fordøye, sier den ferske Lotto-millionæren.

– Jeg blir jo helt satt ut. Jeg skal ta godt vare på pengene samtidig som jeg skal glede noen i familien min, sier mannen.

Han sier det var ganske tilfeldig at han leverte inn Lotto-kupongen.

– Jeg spiller sjelden, men hadde 45 kroner fra en tidligere gevinst inne på spillekontoen min. Jeg la til noen kroner og kjøpte en Lotto-kupong, forteller han.

Han leverte kupongen på mobilen.

Kvinne fra Flakstad i Nordland

– Tusen hjertelig millioner takk! Nå er det fliring og skriking her, sier en særdeles glad og fornøyd Lotto-millionær.

Hun tok telefonen veldig kjapt.

– Ja, jeg har lagret nummeret deres som «Norsk Tipping juhu». You made my day. Dette blir en himla fin nyttårsaften, sier kvinnen som er fra Flakstad i Lofoten.

Kveldens vinnerrekke som gjorde henne til Lotto-millionær er meget spesiell for henne.

– Jeg har hatt denne rekka siden ungene mine var små. Den inneholder bursdagene til mange i familien. Det eneste tallet som ikke er en bursdag er nummer 13. Det bare la jeg til så jeg skulle få syv tall, sier kvinnen.

Hun røper hva pengene skal brukes på.

– Det blir å reise litt og betale ned gjeld. Vi holder på å pusse opp et hus, så vi komme også til å bruke penger på det, sier hun.

Kvinnen kjøpte kupongen på mobilen.

Mann fra Tønsberg i Vestfold og Telemark

Norsk Tipping fikk ikke svar hos Tønsberg-mannen verken på nyttårsaften eller første nyttårsdag. Tirsdag 3. januar var det imidlertid en blid og fornøyd mann å finne i andre enden av telefonen.

– Jeg var på fest nyttårsaften, så jeg fikk ikke svart da. Da dere ringte 1. nyttårsdag rakk jeg heller ikke å svare. Så jeg gikk inn i appen søndag morgen og så at jeg hadde vunnet over 5 millioner kroner, humrer han glad.

Tønsbergenseren forteller at han et øyeblikk lurte på om han var våken da han så premiesummen på skjermen.

– Nå har jeg sett det i appen, jeg har fått pengene på konto og lest saken om en savnet Lotto-millionær fra Vestfold og Telemark, så nå er jeg ikke i tvil, ler mannen hjertelig.

Det som skulle vise seg å bli vinnerkupongen leverte mannen en drøy time før spillefristen – og på et litt spesielt sted.

– Jeg leverte faktisk kupongen med mobilen på E18, da vi kjørte til festen vi var på nyttårsaften, forteller mannen og presiserer at det ikke var han som kjørte bilen.

– Livet ser ganske lyst ut nå, men jeg skal fortsette som før og ikke gjøre noen store og drastiske endringer, forteller den ferske millionæren og legger til at pengene er satt på en sparekonto.

Den glade vinneren forteller at han på ingen måte har det travelt med å få brukt premiepengene, men noen tanker om hva premien skal gå til har han gjort seg.

– Jeg ha sett litt på hytter som er til salgs, men jeg har det ikke travelt og tenker at det er kjøpers marked akkurat nå. Så har jeg tenkt at litt av premien skal gå til gjeld og huslånet, samt at jeg har barn som kanskje må få litt, avslutter årets siste Lotto-millionær.

Mannen kjøpte kupongen på mobil.

Vi gratulerer alle de heldige nyttårs-vinnerne!

Ca. 14 mill. neste lørdag

Neste Lotto-trekning er lørdag 7. januar. Da er det ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler