lotto

Stig (33) vant 14,8 mill.: - Sjekker fortsatt kontoen

Om drøyt tre måneder er det ett år siden Stig Iveland fra Kristiansand fikk en telefon han sent vil glemme. Kupongen han hadde levert gjennom Lotto-abonnementet hadde slått til, og han var blitt Lotto-millionær med en premie på 14,8 millioner kroner.

MILLIONÆR OVER NATTA: Stig Iveland (t.v) abonnerer på Lotto, slik at han alltid er med på trekningene. 23. oktober 2021 kunne han juble sammen med kompis Stian Jahnsen.Foto: Anders Mjaaland / FædrelandsvennenAnders Mjaaland / Fædrelandsvennen
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenForfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:13. juni 2022Endret:3. januar 2023

Snart et år etter at han ble Lotto-millionær har kristiansander Stig Iveland (33) fortsatt litt vanskelig for å tro at det hele var sant.

– Det har egentlig ikke sunket inn enda at jeg er Lotto-millionær og har vært det i snart åtte måneder. Jeg må fortsatt gå inn og sjekke kontoen av og til, ler den blide sørlendingen.

– Jeg prøver å holde meg på jorda.

Enkelt

Lotto-kupongen hadde han levert gjennom Norsk Tippings abonnementsløsning. Med abonnement slipper han å huske på leveringene sine selv, noe han er glad for i dag.

– Jeg syntes det var mye lettere å bare ha et abonnement som ordnet alt for meg fremfor at jeg konstant måtte huske på å levere Lotto, forklarer Iveland. Prosessen var enkel:

– Alt jeg gjorde var å velge 'Abonnement' i stedet for engangskupongene. Deretter lot jeg bare abonnement tikke og gå. Det var veldig enkelt, oppsummerer han.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Fikk realisert boligdrømmen

Det var en helt vanlig lørdagskveld i oktober i fjor at livet brått ble snudd på hodet for Iveland. Han var på vei ut døra hjemme da telefonen ringte: Han var blitt solovinner i Lotto, og hadde dermed sikret seg hele førstepremiepotten på nøyaktig 14 835 215 kroner.

– Det er jo helt utrolig, var første reaksjon den gangen.

Lotto-millionærer er som kjent ikke som andre millionærer. Planen for kvelden hadde vært å reise til en kamerat for å se på film, og som sagt, så gjort – men pizzaen de to bestilte smakte nok ekstra godt.

Siden den gang har Iveland gjort alvor av drømmen han nevnte i vinnerintervjuet. Nå er han i full gang med å realisere boligdrømmen, og huset bygges så klart fra grunnen.

– Jeg har kjøpt meg tomt og er i full gang med byggingen der. Det er fint å kunne bestemme og ordne litt selv.

Resten av pengene har han investert, med god hjelp fra banken. 

– Og nå er det et minne for livet, smiler den glade 33-åringen – som fortsatt spiller Lotto.

– Jeg har fremdeles abonnement gående, ja. Vet jo aldri om man er heldig en ekstra gang, avslutter han lurt.

Automatisk innlevering hver uke

Abonnement er for deg som vil være med på trekningen hver uke, uten å måtte tenke på innlevering selv. Når du oppretter et abonnement, leverer vi spillet automatisk for deg hver uke.

Pengene trekkes fra ditt registrerte bankkort på mandager. I tillegg til Lotto kan man for øyeblikket levere abonnement i Vikinglotto, Eurojackpot og Nabolaget.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler