lottovinnerhistorie

Vant over 4,9 mill. i Lotto på sydentur

Lotto-trekningen lørdag 16. april bød på fire nye Lotto-millionærer. En av de heldige befant seg i varmere strøk da han fikk millionbeskjeden: – Nå kommer vi til å handle over evne på Tax Free.

GO' REKKA: Disse tallene sørget for at vi fikk fire nye Lotto-millionærer.Line Troller
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:16. april 2022Endret:3. januar 2023

På selveste påskeaften klarte fire Lotto-spillere å få til det gjeveste man kan i Lotto: å få alle sju rette på én og samme rekke. Dermed delte de 1. premiepotten og endte hver og én opp med over 4 960 000 kroner.  

Dette er de fire heldige:

  • Mann 40 år fra Nittedal i Viken

  • Kvinne 58 år fra Bærum i Viken

  • Mann fra Glåmdalsdistriktet i Innlandet

  • Kvinne fra Nannestad i Viken

Lørdag 16. april fikk vi i tillegg 49 Supertrekning-millionærer. Her kan du lese mer om dem.

Ble Lotto-millionær på sydentur

Lotto-millionæren fra Nittedal, som ønsker å være anonym, var på påskeferie i varmere strøk med kone og barn da Telefonen fra Hamar ringte. Han kunne melde om god stemning og 26 varmegrader på dagen. Det spørs om ikke kveldstemperaturen også steg noen hakk da vi avslørte vårt ærend.

– Å fy ... Det er helt vilt. Hoff, det var artig, roper den meget glade mannen, mens kona ler og jubler om hverandre i bakgrunnen.

– Vi sitter her og drikker en god rødvin, og nå fikk jeg en veldig fornøyd kone. Det blir uten tvil en ekstra feiring etterpå, ler den ferske millionæren som lenge har lurt på hvordan det føles å få en slik telefonbeskjed. Nå visste han det og kunne fortelle at det var en veldig god følelse, samtidig som det kjentes litt uvirkelig.

Premien ønsker han å bruke på utbygging av hus, samt sparing til barna – og for hjemreisen var planen klar:

– Nå kommer vi til å handle over evne på Tax Free. Dette var tidenes bursdagsgave, gliser nittedølingen som nylig fylte 40 år.

Vinnerkupongen hadde mannen kjøpt på mobil.

Ble Lotto-millionær på hytta

Den intetanende kvinnen fra Bærum satt på påskehytta med mannen og så på tv da den uventede oppringningen fra Hamar forstyrret. På spørsmål om hun var opptatt svarte bæringen:

– Ikke mer enn at jeg kan snakke med deg.

Mannen hadde ennå ikke fått med seg hvem det var som ringte, og på streng beskjed og vill fekting med armene fra kona fikk han da endelig skrudd ned volumet på tv'en, før Norsk Tipping serverte vinnerbeskjeden.

– Å himmel og hav ... Det er det verste jeg har hørt, svarer den overraskede kvinnen før hun bryter ut i latter.

– Det kan jeg leve med, tenker jeg. Det er helt fantastisk, og det var da enda godt jeg satt da du gav meg beskjeden.

Vinneren fortalte at hun egentlig ikke har spilt så mye Lotto, men at mannen har spilt siden "tidenes morgen". Det er derfor på sin plass at hun deler gevinsten med ham.

Premien kommer også barna, som er i ferd med å etablere seg, til gode. I tillegg skal moren få spandert på seg en ny ovn på hytta.

– Ellers blir det ikke noe umiddelbar hopp og sprett. Det er hyggelig å kunne hjelpe noen som trenger det hist og her, sier den blide vinneren, som ønsker å være anonym.

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på mobil.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Forkjølelsessyk Lotto-millionær

– Jeg har en liten anelse. Jeg har ventet på denne telefonen i mange år, ler den spente glåmdalsmannen da Norsk Tipping spør om han har noen mistanke om hvorfor vi ringer. Da vi endelig avslørte den gode nyheten ble det god stemning i den andre enden. Mannen, som hadde tilbragt mesteparten av påsken forkjølelsessyk på sofaen, spratt med ett opp med uante krefter.

– Dette var god medisin. Det føles veldig bra, ler den med et litt friskere Lotto-vinneren, som ønsker å være anonym.

Kona var også med på deler av samtalen. Hun kunne opplyse om at de nettopp hadde spist en litt sen middag. På spørsmål om hva de kunne tenke seg å bruke premien på, svarer hun:

– Vi skal da alltids klare å kvitte oss med noe. Vi har fem barnebarn som nok skal få litt også.

Vinnerkupongen hadde mannen kjøpt på mobil.

Ble Lotto-millionær på campingtur

På en campingplass i Sverige satt den intetanende kvinnen fra Nittedal og nøt kvelden sammen med mannen.

– Gurimalla. Jeg begynner å skjelve ... Er det sant? svarer hun da hun får oppgitt vinnerbeløpet på over 4,9 millioner kroner.

– Tusen takk! Endelig slår det inn. Guri, det var gøy, ler kvinnen før hun forteller nyheten videre til mannen sin.

– Nei, ikke bann nå da, ler hun etter den meget positive responsen fra ektemaken.

Hva premien skulle brukes til visste hun ikke helt ennå, men kanskje ble det en ny bobil?

– Jeg får ikke sove i natt jeg nå. Dette er sånn man bare går og drømmer om, avslutter den blide millionæren, som ønsker å være anonym.

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer alle de heldige vinnerne!

Påsketallene

Dette er tallene som ble trukket ut av Lotto-maskina lørdag 16. april:

1 - 7 - 10 - 14 - 21 - 31 - 32 

Tilleggstall: 23

Ca. 14 mill. 

Lørdag 23. april er klart for ny Lotto-trekning med ca. 14 millioner kroner i 1. premiepotten. Spiller du før lørdag kl. 18.00 har du et lodd i Lotto-hatten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler