lottovinnerhistoriefremside

Vant 2,8 mill. i Lotto: – Dette var helt innafor nå

Lørdag fikk 23 personer sju rette i Lotto. Tre av dem sikret seg over 2,8 millioner kroner, mens 20 av dem delte premiene broderlig.

SJU RETTE: Disse tallene ble trukket ut lørdag.Foto: Pie-Christine Skagsoset Norseng
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:18. november 2023Endret:20. november 2023

Over 320 000 personer sikret seg smått og stort i Lotto lørdag, men det var særlig tre Lotto-spillere som kunne klistre på seg million-gliset etter trekningen.

De hadde nemlig sju rette og innkasserte over 2,8 millioner kroner hver. Det var også to andelsbanker som prikket inn sju rette og dermed delte million-premien.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

De ferskeste millionærene i «Lotto-klubben»

Tre Lotto-spillere kunne juble etter lørdagens Lotto-trekning – de fikk nemlig sju rette. Hver seg vant de nøyaktig 2 864 450 kroner.

Kvinne i 50-årene fra Sarpsborg i Viken

Sarpingen var på kjøretur og hadde ikke hørt at telefonen hadde ringt et par ganger. På siste forsøk svarte kvinnen – da parkerte ekteparet bilen.

– Vi har kjørt til siden nå, påpeker den spente kvinnen.

– Du har vunnet 2,8 millioner kroner i Lotto. Gratulerer!

– Herregud! Det er helt fantastisk. Jeg svetter. Dette hadde jeg aldri drømt om, utbryter kvinnen etterfulgt av gledestårer.

– Dette var helt innafor nå!

Ekteparet fra Sarpsborg hadde vært på en rundtur lørdag kveld, og parkerte utenfor huset da samtalen nærmet seg slutten. Det ble kanskje ikke den store feiringen samme kveld, men en markering kom det til å bli.

– Det blir absolutt en feiring på min regning etter hvert.

Kvinnen hadde mange drømmer om premien, men det eneste som var helt sikkert, var at familiemedlemmene skulle få ekstra fine julegaver.

Kvinne i 60-årene fra Råde i Viken

Kvinnen befant seg hjemme foran tv-skjermen sammen med mannen da vi slo på tråden. I det hun tok telefonen, sjekket mannen Lotto-resultatene.

– Herregud, er det sant? Hjelpes meg, er kvinnens første reaksjon.

– Dette hadde jeg aldri drømt om, fortsetter hun overrasket.

Ektemannen på sin side flira godt da han kom på banen.

– Det er uvirkelig. Det blir garantert fine julegaver på familien i år.

– «Lotto-millionær» – tenk å kunne kalle seg det, sier han og flirer.

Ekteparet så på tv-programmet Maskorama, men ble usikre på hvordan kvelden ville utvikle seg. Først måtte nyheten få synke inn.

– Den skjermen får surre og gå. Jeg får ikke med meg noe av det som skjer nå. Kanskje vi feirer med pølse i lompe , eller et glass vin. Jeg vet ikke, men vi skal kose oss, avslutter ekteparet.

Kupongen ble kjøpt på Kiwi Råde.

Mann i 70-åra fra Oslo

Den ferske millionæren fra hovedstaden trodde knapt sine egne ører da vi slo på tråden lørdag kveld.

– Det høres jo bra ut, sier han litt skeptisk.

Etter hvert som nyheten sank inn, ble han klar på en ting:

– Dette kom såpass brått på, så noen planer for premien har jeg ikke. Det blir nok ingen feiring i kveld, men det skal bli en feiring!

Kupongen kjøpte han på nett.

20 deltakere med sju rette

Andelsbank er en måte å sikre seg flere «lodd i hatten» for å kunne vinne gjennom systemspill. For hver andel du kjøper betaler du en tidel av totalinnsatsen. Vinner du, deler du premien med de ni andre som er med.

Denne lørdagen var det to andelsbank med sju rette. Hver seg vant de dermed 291 863 kroner hver.

Lotto
18. november 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Norges lengstlevende reklamekonsept

Samlet sett har Lotto-reklamene i Norge fungert som mer enn bare annonsering for det folkekjære spillet; reklamene har vært en del av den sosiale og kulturelle dialogen i landet, og har speilet både håp og humor i det norske samfunnet.

Denne gangen er det katten Risottos tur til å skinne. Gjennom flere filmer får vi innblikk i Risottos tanker, og et skråblikk på det å bli Lotto-millionær. 

Film nummer tre i serien om Risotto kan du se her: 

Risotto-millionærer er ikke som andre millionærer: Telefonfobi

Lotto-fest hver lørdag

Neste lørdag er det igjen rundt 14 millioner kroner som står klare til å hoppe inn på bankkontoen til den eller de med sju rette. Hvem vet, kanskje det er din tur til å smile hele veien til banken neste lørdag.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler