vikinglottovinnerhistorie

Ti nordmenn deler gigantpott!

Endelig dukket lykketallet frem etter kveldens VikingLotto-trekning! Et norsk andelslag på ti spillere og en danske deler potten på 510 millioner kroner!

GIGANTPREMIE: Ti nordmenn deler over 305 millioner kroner.
Forfatterbilde Norsk TippingKjerstiHaakensveenForfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretForfatterbilde Norsk TippingIngrid RoterudMathisenForfatterbilde Norsk TippingMartheStenbergForfatterbilde Norsk TippingAnne MaritSlettenPublisert:17. august 2016Endret:2. januar 2023

Etter 41 uker gikk endelig lykketallspotten i VikingLotto. For første gang siden 4. november var det spillere som hadde seks rette inkludert lykketallet.

En andelsbank med ti nordmenn hadde den eneste norske vinnerrekken, og dermed deler de ti spillerne i overkant av 305 millioner kroner.

I tillegg ble det trukket en vinnerrekke i Danmark. Dermed ble den internasjonale lykketallpotten delt likt mellom den norske andelsbanken og den danske vinneren.

Slik ble premien fordelt

 • Førstepremiepotten var på ca 12 millioner. Denne ble delt på de to vinnerne.

 • Lykketallspotten var på 398 millioner kroner. Denne ble delt på de to vinnerne.

 • Den norske lykketallspotten var på 100 millioner kroner. Denne gikk kun til det norske vinnerlaget.

Det er den største premien som noen gang er blitt utbetalt for en vinnerrekke fra Norsk Tipping. Det har heller aldri skjedd før at ti spillere har vunnet tosifrede millionbeløp på samme kveld.

 

Slik reagerte vinnerne

 

Mann fra Aurskog-Høland

Det tok ca. to sekunder til vi fikk svar fra den unge mannen fra Akershus. Han satt helt klar ved telefonen, løftet av røret og spurte spent «er det fra Norsk Tipping?»

Da vi bekreftet, fikk vi jubel i andre enden! Han hadde sett på trekningen og huket av bak ett og ett tall, og da han sto med seks rette foran seg turte han ikke å slippe jubelen løs før telefonen fra Hamar hadde ringt.

Han var overveldet over summen på over 30 millioner kroner og påstår det ikke kunne ha kommet på et bedre tidspunkt. Han fortalte at han hadde testet ut andelsbank de to siste trekningene nå som potten var så stor, og angret ikke på det nå.

 

Kvinne fra Bærum

Det var flere av vinnerne som var vel klar over sin nye millionærtilværelse etter hvert som vi ringte gjennom onsdags kvelden. Dette var også tilfellet for bærumskvinnen, som så på VG-nett at det var så mange vinnere og dermed tenkte at det ikke var umulig at det var hennes tur.

Etter å ha sjekket mobilappen til Norsk Tipping så hun at hun hadde seks rette, man da startet fornektelsen. 

- Nei, dette går jo ikke an, forteller kvinnen at hun sa til seg selv gjentatte ganger.

I påvente av at Hamar skulle ringe tok hun bilen de 100 meterne det er bort til familiemedlemmer i nabolaget, for å få hjelp til å fatte det. Da vi ringte etter en liten stund gråt både den ene og den andre av glede.

- Dette er så fantastisk! Jeg er så lettet og så glad! Denne datoen kommer jeg aldri til å glemme, jubler bærumsvinneren. Hun innrømmet at hun var direkte sliten av gledessjokket og av å måtte vente den timen det tok før hun fikk telefonen hun ventet på.

 

Mann i 50-åra fra Oslo

- Hahaha! Du verden. Det var stas. Nå tror jeg sannelig jeg skal ta meg en pjolter! Wow, sier mannen når han får høre at han har vunnet godt over 30 millioner kroner.

Mannen forteller at han nok skal finne noe å bruke pengene på, men at han ikke klarer å tenke så langt i farta.

- Jeg er helt i svime, jeg nå. Nå gleder jeg meg til å fortelle nyheten til kona, sier han.

 

Ny mann i 50-åra fra Oslo

Den heldige spilleren hadde allerede sjekket kupongen og var klar over at han hadde vunnet, men han våget ikke helt å tro på det før Norsk Tipping ringte.

- Det er helt sinnsykt! Dette forandrer virkelig livet mitt, utbryter mannen når han får bekreftet nyheten.

- Hva kan du bruke pengene på da?

- Å, herregud! Ikke spør meg om det nå. Det klarer jeg ikke å tenke på, men det blir på noe fornuftig, sier mannen og fortsetter:

- Jeg har jo drømt om å vinne og reise til Las Vegas eller jorda rundt, men jeg må se det litt an.

 

Mann fra Oppland

Mannen fra Gjøvik som ble over 30 millioner kroner rikere onsdag kveld, hadde sjekket kupongen da Norsk Tipping ringte. Han kunne imidlertid ikke tro at det var sant at han hadde vunnet.

- Jeg har ringt en god kamerat av meg, og fått han til å lese opp vinnerrekka for meg flere ganger. Alle drømmer jo om denne telefonen fra dere, og det begynner å gå opp for meg at jeg har vunnet når jeg snakker med deg nå. Jeg er helt rar i kroppen kjenner jeg, dette er en veldig spesiell opplevelse, forteller mannen før han legger til:

- Jeg kommer nok ikke til å få sove på mange netter nå. Jeg tror jeg må gå meg en tur i skogen.

Han vet imidlertid ikke hva han skal bruke pengene på.

- Det er helt i orden at vi er ti stykker som kan dele den store potten for å si det sånn. Det er sinnsykt mye penger, så det første jeg tenkte da jeg så summen var at jeg ikke må miste hodet. Det kan jo hende at jeg ser meg om etter en ny bil etter hvert da, sier vinneren og gliser.

 

Ny mann fra Oppland

Andelslagsvinneren fra Oppland hadde allerede sjekket kupongen sin da Norsk Tipping ringte for å bringe den gledelige beskjeden om at han var blitt over 30 millioner kroner rikere.

-Oioioi! Nå har jeg ventet på telefonen fra dere! Jeg måtte få hjelp av flere i familien til å sjekke om dette faktisk stemte, men jeg var ikke helt rolig på at vi hadde sett riktig før du ringte meg. Dette er helt greit, lo den heldige opplendingen. Han ønsker å holde seg anonym.

 

Kvinne i 50-åra fra Oppland

- Fy flate, dette har jeg ventet lenge på, sier kvinnen når hun får høre at det er Norsk Tipping som har slått på tråden.

- Hold deg fast! Du har vunnet over 30 millioner kroner i VikingLotto i kveld!

- Hæ? Så veldig moro! Det er helt utrolig, sier kvinnen.

Det kommer blant annet til å dryppe penger på barna hennes.

- Det blir moro å ringe mannen nå! Men lurer på om han kommer til å tro meg, sier kvinnen.

 

Mann fra Hordaland

-Å herre gud! Er det virkelig sant? Mannen hadde blitt veldig nysgjerrig da han forstod at en andelsbank-spiller fra Hordaland var blant de heldige etter kveldens VikingLotto-trekning. -Jeg må jo innrømme at jeg allerede har vært inne og sjekket kupongen min, lo vinneren.

- Det var en bekjent av meg som tipset meg om å spille på Andelsbank. Og det viste seg jo å være veldig lurt, sa han meget fornøyd. Hva han skulle bruke premien på, var fortsatt nokså usikkert. –Men det kan hende at jeg trapper ned litt på jobben nå. Kanskje det også blir en ny bil, sa mannen beskjedent. Han ønsker å holde seg anonym.

 

Mann fra Sør-Trøndelag

Mannen visste allerede at han hadde vunnet da vi ringte.

- Kona mi sjekket kupongen sin og fant ut at hun hadde vunnet 50 kroner. «Hadde vært artig om det var litt mer», sa hun til meg. Deretter sjekket jeg på nettet og så at jeg hadde vunnet! Da måtte jeg bare snu skjermen og vise henne, sier den heldige vinneren som skal gi en del av pengene til barna.

 

Mann fra Oslo

Da mannen så at det var norske vinnere denne onsdagen, ble han litt nysgjerrig, men han slo det fra seg da han husket at han hadde levert andre tall enn tallene som gikk inn.

- Jeg glemte helt at jeg også hadde spilt på andelsbank, sier mannen som nå var veldig fornøyd med at han hadde gjort nettopp det.

Mannen sier at han skal tenke seg nøye om før han bruker pengene.

 

Oversikt over alle vinnere:

 • En kvinne fra Akershus

 • En mann fra Akershus

 • Tre menn fra Oslo

 • To menn fra Oppland

 • En kvinne fra Oppland

 • En mann fra Hordaland

 • En mann fra Sør-Trøndelag

 

Vinnerrekka er: 2 - 3 - 8 - 23 - 24 - 48

Lykketallet var 2

Andelsbank: System der du kjøper andeler i et større system sammen med ni andre tilfeldige spillere. I VikingLotto kan du kjøpe deg inn i andelsbank for 50, 100, 200, 300 og 500 kroner. Du øker vinnersjansene dine ved at du spiller på større systemer sammen med andre. 

(Vinnersjanse for 6 rette er 1:12,3 mill. pr. rekke. Vinnersjanse for totalpotten er 1:98 mill. pr rekke.)

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler