- Magefølelsen sier Spania, hjertet sier Norge

Mandag kveld ble det klart at Spania blir Norges kvartfinalemotstander. Alt skal klaffe skal det bli avansement, mener tidligere landslagsspiller Espen Lie Hansen.

KVARTFINALE-KLARE: Harald Reinkind (t.v) og Petter Øverby jubler etter en scoring mot Island. Onsdag venter ubeseirede Spania.Foto: NTB / Drammen HK
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:26. januar 2021Endret:2. januar 2023

VM har entret siste del av mesterskapet. Åtte lag er igjen i kampen om VM-trofeet. 

Onsdag er mesterskapet over for fire av de. For Norge er det Spania som er motstander. Den regjerende europamesteren åpnet mesterskapet med et overraskende uavgjort-resultat mot Brasil. Siden har spanjolene slått fem lag i tur og orden. Senest Ungarn som også er kvartfinaleklare.

- Spania er ikke det laget Norge har best statistikk mot. De spiller en annen type håndball som ikke passer Norges stil så godt, sier Espen Lie Hansen.

Storskytteren som nå spiller for Drammen tror det blir en nervepirrende kvartfinale.

- Norge kan bedre enn det de har vist. De har ikke spilt sin beste kamp i dette mesterskapet ennå. Kommer Norge opp et par knepp og viser hva de er gode for, så tar de Spania, sier Lie Hansen.

Håndball-VM finner du på Langoddsen.

NED I KJELLEREN: Norge må virkelig hente ut sitt aller ytterste for å slå Spania, tror Espen Lie Hansen. Foto: Drammen HK.

Keeperduellen

Han håper Norges kvartfinalescoringer vil fordele seg gjennom hele laget.

- Som jeg sa før mesterskapet, så kan man ikke bare lene seg på Sander hele veien. Dessverre har man hatt dårlig uttelling fra linjespilleren. Bjartes skulder er ikke helt konge, derfor hvilte han seg mot Island. På kanten har Bjørnsen en stigning i mesterskapet. Høyreback har ikke vært så ille. Nå venter vi på at flere har dagen samtidig.

På Norges keeperplass har det blitt en noe uventet duell. Kristian Sæverås har tatt vare på sine sjanser. Sist i 2. omgangen mot Island.

- Berge velger garantert det trygge, så Torbjørn Bergerud starter mot Spania. Men skulle redningene utebli er han nok ikke redd for å kjøre inn Sæverås. 

Onsdag 20.30: Spania - Norge, direkte på TV 3.

Kampen finner du på Langoddsen.

Spår kvartfinalene

Vi ba oss også Lie Hansen spå de fire kvartfinalene. Danmark-Egypt spiller klokken 17.30, mens de tre andre har avkast klokken 20.30.

  • Danmark - Egypt

- Danskene virker sterke. De kan også rullere bra på laget uten at det går utover kvaliteten. Jeg blir overrasket om de ikke tar seg til en finale.

  • Frankrike - Ungarn

- Frankrike tar den. Det føler jeg meg ganske trygg på. Ungarn blir ustabile. 

  • Sverige - Qatar.

- Glenn Solberg har fått dreisen på det svenske laget. De hadde en god kamp mot Hviterussland sist. Jeg tror de slår Qatar.

  • Spania - Norge.

- Magefølelsen sier Spania, mens hjertet sier Norge. Jeg blir mektig imponert hvis Norge tar seg til en finale i år. Danmark venter i en eventuell semifinale. Det skal klaffe maks i to kamper for å nå en finale. Hvis så skjer, da er det fortjent.

  

Espen Lie Hansen

Født: 1. mars 1989.

Klubb: Drammen.

Tidligere klubber: Dunkerque, Magdeburg, Bregenz, Midtjylland, Bjerringsbro-Silkeborg, Nantes.

Landskamper: 159.

Landslagsmål: 456. 

Etter åtte år som utenlandsproff vendte han i 2020 tilbake til Drammen og spill i Rema 1000-ligaen. Lie Hansen har spilt 159 landskamper for Norge og scoret 456 mål. Han var med på sølvlaget i VM i både 2017 og 2019.

Under VM i Egypt vil Lie Hansen dele sine tanker om mesterskapet på Norsk Tippings plattformer.

Relaterte artikler