VM-kvalik: Målfest og gruppeledelse i sikte for Norge

Slår Norge Gibraltar samtidig som det blir uavgjort mellom Nederland og Tyrkia tirsdag, vil Erling Braut Haaland & Co. overta ledelsen i gruppa.

HUMØRFYLT: Det er god stemning i den norske troppen etter fire poeng på de to siste kampene. Ståle Solbakken (f.v), Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard møter Gibraltar på Ullevaal tirsdag,
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:6. september 2021Endret:3. januar 2023

Det er uhyre jevnt i Norges VM-kvalifiseringsgruppe. Tyrkia har 11 poeng, hakk i hæl følger Nederland og Norge med 10. Norges utfordring er målforskjellen.

Tyrkia har 15-7 på fem kamper, Nederland har 16-5, mens Norge har 7-4. Det betyr at Norge trenger scoringer mot Gibraltar på Ullevaal tirsdag. 

Fotball på Oddsen

Og det kan det fort bli, for Gibraltar står med fem strake tap og 2-20 i målforskjell.

Les også: For mange er det en lettelse at vi ringer

Norge jakter også gruppeledelse. Nederland og Tyrkia møtes i Amsterdam tirsdag. Uavgjort der samtidig som Norge slår Gibraltar, er Norge plutselig gruppeleder før den viktige bortekampen mot Tyrkia i oktober.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.


- Dårlig uttelling

Landslagstrener Ståle Solbakken sier til VG at han ikke stresser spillerne med målforskjellen foran tirsdagens match.

- Det kommer aldri noe godt av å gå ut og prøve å forsere ting. Det må komme naturlig. Vi må fortsette å skape så mange sjanser mot Latvia og Gibraltar to ganger til, så får vi se om det ser annerledes ut, sier Solbakken, legger til at han er noe bekymret over dårlig uttelling på målsjansene.

– Det kan du si, men vi har hatt dårlig uttelling. Mot Gibraltar hadde vi 12–13 sjanser og scoret tre mål. I går hadde vi elleve sjanser og scoret to. Vi mangler tre-fire mål, sa Solbakken dagen etter seieren mot Latvia.

- Må gjøre jobben

Norge spilte 1-1 mot Nederland på Ullevaal, lørdag ble det 2-0 borte mot Latvia. Dermed er landslaget i rute poengmessig foran kampen mot Gibraltar.

- Nå må vi gjøre jobben på denne samlingen ferdig. Vi hadde satt opp nesa på sju eller ni poeng. Nå har vi alle muligheter til å ta sju. Da blir det morsomt i oktober, sier Solbakken til fotball.no.


Tirsdag kl. 20.45 Norge - Gibraltar på TV2

Fotball på Oddsen

 

Relaterte artikler