Man. City jakter gull på fire fronter

Skal Manchester City vinne fire pokaler i år? Innspurten starter mot Schalke 04 i Champions League onsdag før ligacupfinalen søndag.

FIRE? Manchester City kan fortsatt ta hjem fire trofeer denne sesongen. Innspurten starter mot Schalke i Champions League onsdag kveld.Colourbox
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:19. februar 2019Endret:2. januar 2023

Manchester City er om ikke annet i posisjon til å kunne vinne det umulige: Nemlig fire trofeer i en og samme sesong: De tre engelske (Premier League, FA-cupen og Ligacupen) og til slutt Champions League.

På engelsk "The quadruple".

Det har ingen klart før - verken i England eller Europa for øvrig. Pep Guardiola avfeide muligheten da Manchester City var i posisjon allerede før jul forrige sesong, og han fikk rett da vesle Wigan sendte City hodestups ut av FA-cupen i 5. runde. Senere ble det kvartfinale-exit i Champions League, men City endte med å vinne Premier League og Ligacupen.

Denne sesongen dukker "the quadruple" og City opp sammen igjen. Kan det gå?

Schalke 04 borte

Første steg tas med et godt resultat i første kamp i 8-delsfinalen i Champions League mot Schalke 04 onsdag kveld. City er klar favoritt på Langoddsen til å vinne den kampen, og da lukter det kvartfinale. Hva tror du?

Schalke 04 - Manchester City, TV 2 Sport 1 onsdag kl. 21.00 - spill på kampen på Langoddsen

  • Søndag venter Chelsea i Ligacup-finalen på Wembley.

  • I FA-cupen er City klar for kvartfinalen, der laget skal møte Swansea borte helgen 15.-18. mars.

  • I Premier League står City midt i gullkampen med Liverpool. 

Mye skal nok trille Citys vei om det skal bli "the quadruple", men helt umulig er det ikke.

Trippel?

Men City trenger ikke ta alle fire for å bli historiske. Det holder med de tre engelske turneringene. Ingen har vunnet trippelen bestående av ligaen, ligacupen og FA-cupen. Mange har vært i nærheten, men ingen har klart det. Nærmest var kanskje Chelsea i 2006/07-sesongen, da London-laget vant begge cupene og ble nummer to i ligaen.

Relaterte artikler