flaxvinnerhistorie

Mann i 20-åra skrapte seg til millionær på julaften

Gaven fra tante og onkel var ikke den største under treet, men innholdet gjorde en bodøværing i 20-åra til millionær.

JUBEL-JUL: Nordlendingen kunne slippe millionjubelen løs på julaften.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:27. desember 2019Endret:2. januar 2023

- Det var ganske overraskende, må jeg si. Helt utrolig, sier Bodø-mannen til Norsk Tipping - da han forteller om hvordan det var å bli millionær på julaften.

Skrap MillionFlax her

Jubel i stua

Han feiret jul med familien på tradisjonelt vis, og hadde hatt en fin kveld med god mat og gaver. Men en forkjølelse gjorde at han vurderte å finne senga tidlig. 

- Jeg var egentlig i ferd med å ta kvelden, men så tenkte jeg det var greit å skrape MillionFlax-loddet jeg hadde fått av tante og onkel først. 

Med familiemedlemmene rundt seg skrapte han loddet, der det altså åpenbarte seg tre millionsymboler. Bodø-karen forteller at det ble en ganske spesiell stemning i stua. 

- De fleste trodde ikke på det til å begynne med. Det ble sjekket og dobbeltsjekket, før vi turte å tro på det. Men da ble det jubel, sier han og gliser. 

- Nå skal det feires!

- Tante og onkel fikk vel et solid takk..?

- Det skal jeg love deg at de fikk. Nå vet jeg hva de skal få i gave til jul- og bursdagsfeiringer framover: MillionFlax!

Forkjølelsen satt fortsatt i da vi snakket med vinneren fredag 27. desember, og han hadde derfor ikke fått feiret gevinsten. Men det kommer.

- Jeg bruker normalt ikke å skeie ut, men akkurat dette må feires. Nå blir det en tur på byen så fort forkjølelsen er borte, sier han.

- Har du lagt noen planer for pengene ennå?

- De skal i hvert fall ikke brukes på tull. Det blir nok til at jeg setter dem i fond eller i en annen form for sparing, svarer han. 

Skrap MillionFlax her

(Vinnersannsynlighet toppremie MillionFlax er 1.600 000)


Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:650 040. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 650 040 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: (alle typer Flax-lodd): 17 151 963 (fysiske Flax lodd: 8 435 108, digitale Flax-lodd: 8 716 855)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2022 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 50 (31 millionutbetalinger fysisk Flax, 19 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2022: 50

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 4 800 000 kr (Flax for livet)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler