flaxvinnerhistoriefremside

Mann i 30-årene ble Flax-millionær: – Må si jeg skvatt litt da

– Nå blir det terrasse, sier en mann fra Manger i Vestland etter å hanket inn toppremien på 1 million kroner i MillionFlax.

FORNØYD: En mann fra Manger i Vestland vant 1 million kroner i MillionFlax.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:9. april 2023Endret:11. april 2023

Mannen satt sammen med moren sin da han kjøpte MillionFlax på mobilen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

– Jeg kjøpte to lodd. På det første vant jeg 25 kroner. Jeg kjøpte ett til, og da vant jeg 1 million kroner. Jeg må si jeg skvatt litt da. Det var moro, for jeg skulle bare vise moren min hvordan man kjøper Flax-lodd på mobilen. Hun ville egentlig at jeg skulle kjøpe et annet lodd, men jeg valgte MillionFlax. Moren min ble selvsagt kjempeglad på mine vegne, forteller mannen.

– Var ikke så rolig

Han trodde knapt sine egne øyne da han så han hadde dratt inn toppgevinsten midt i påsken.

Jeg var ikke så rolig den dagen der. Men det har sunket inn etter hvert, og nå har jeg kommet meg, sier den nybakte Flax-millionæren, som altså er fra Manger i Vestland.

Han vet hva han skal bruke gevinsten på.

Den går til hus og terrasse. Jeg skal bygge en terrasse, det hadde jeg uansett planlagt. I tillegg blir det nok noen kroner på ferie, sier mannen.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler