grasrottrener

Nå kan du ta gratis grasrottrenerkurs via e-læring

Vi ønsker å bidra til at barne- og ungdomsfotballen skal kunne løftes - selv når alle sitter inne.

INNENDØRS: Selv om du ikke får vært på feltet, er det fullt mulig å få trenerlærdom - ikke minst via e-læringskurs.
Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenForfatterbilde Norsk TippingNorges Fotballforbund Norges Fotballforbund Publisert:1. april 2020Endret:2. januar 2023

Siden 2015 har Norges Fotballforbund og Norsk Tipping hatt som mål om å bidra til at trenerutdanningen for barne- og ungdomstrenerne skulle få et løft. 

Treneren er kanskje den viktigste rollemodellen i idretten for å tilrettelegge for god aktivitet, trygge miljøer og skape idrettsglede for barna. Sammen med våre samarbeidspartnere ønsker Norsk Tipping å tilrettelegge for at voksne får den kompetansen de trenger for å være trener i barneidretten. 

Ett av grepene i den situasjonen vi nå er i var å gjøre kursene mer tilgjengelige ved å ta i bruk e-læring som teoretisk læringsplattform i tillegg til praktiske økter på feltet.

- Mens vi alle drømmer om å komme tilbake til en normal fotball- og samfunnshverdag, kan vi faktisk utnytte tiden til noe positivt. Meld deg på grasrottrenerkurs, slik at barn og unge får en enda tryggere og bedre trener når de endelig kommer i gang med treningen igjen, sier seksjonsleder for spiller- og trenerutvikling i NFF, Håkon Grøttland. 

NFF har på kort tid utarbeidet nye grasrottrenerkurs som nå tilbys gratis så lenge det er stopp i den organiserte fotballaktiviteten – enten du ønsker å ta delkurs 1, 2, 3 eller 4.

- Den eksisterende e-læringen er beholdt, samtidig som det er lagt til et virtuelt klasserom og online diskusjonsforum til bruk mellom deltagere og kursveiledere. Praksisøktene på feltet vil bli gjennomført så snart det åpnes for aktivitet igjen i regi av egen klubb eller ved kretsorganiserte samlinger, sier fagansvarlig for barn og ungdom i NFF, Bo Folke Gustavson.  

Ser viktigheten av gode trenere

Landslagsprofilene Mats Møller Dæhli og Guro Reiten er noen av ambassadørene for grasrottrenerkurset.  

De oppfordrer nå alle trenere som har lyst og mulighet til å gripe sjansen til å øke sin trenerkompetanse. 

- Jeg har tatt det selv.  Det er et veldig fint kurs som gir innsikt i pedagogiske tilnærminger og bidrar til et godt grunnlag for å skape et godt miljø for barn hvor de kan trives og ha det gøy med fotballen, sier Belgia-proff og landslagsspiller Mats Møller Dæhli.  

Guri Reiten gjør nå som Mats Møller Dæhli og melder seg på grasrottrenerkurset.  

- De fleste av oss har vel litt tid til overs, så jeg har et forslag. Norsk Tipping og NFF har sammen laget Grasrottrener for å sørge for at barn og unge får bedre trenere i fremtiden. Jeg har bestemt meg for å ta min grasrottrenerutdanning, og du kan gjøre det samme helt gratis akkurat nå, sier England-proff og landslagsspiller Guro Reiten.

Meld deg på et kurs innen 14. april. Kursene starter opp 16. april.


Relaterte artikler