selskapet

Meld på din kandidat til Årets ildsjel

Kjenner du noen som alltid gjør det lille ekstra for sitt lokalsamfunn? Nå har du mulighet til å gjøre stas på denne personen. 

ildsjel
Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:8. oktober 2019Endret:2. januar 2023

I perioden 11- 27. oktober kan du nominere den kandidaten du mener fortjener å bli Årets ildsjel på Idrettsgallaen 4. januar 2020. 

Hva er en ildsjel?

Prisen Årets ildjsel skal tildeles en person som har utmerket seg gjennom sitt engasjement og innsats for idretten. Over hele landet er det tusenvis av frivillige ildsjeler som gjennom hele året legger ned en uvurderlig arbeidsmengde for sine klubber og utøvere. Norsk idrett er helt avhengig av slike ildsjeler, og prisen årets ildsjel deles ut i ærbødig takknemlighet til dem som ved sitt frivillige arbeid bidrar for å holde hjulene i gang.

Prisen er et samarbeid mellom Norges Idrettsforbund og Norsk Tipping. 

Meld på din kandidat her!

Årets ildsjel ble innførst først i 2005. På mange måter er Årets ildsjel blitt Idrettsgallaens gjeveste pris. I hvert fall har er prisen den mest eksponerte, fordi NRK har store presentasjoner av kandidatene til prisen og oppfordrer seerne til å stemme. 

Din stemme teller

For kategorien Årets ildsjel er det oppnevnt en egen jury, som innstiller de fem finalistene etter nominasjonsperioden, og stemmer på sin favoritt blant disse. Folkeavstemningen foregår fra 14. desember og frem til 31. desember. Juryens stemmer teller 50 prosent og folkeavstemningen teller 50 prosent. Det er kun lov å gi én stemme per stemmegiver gjennom perioden. 

Meld på din kandidat her!

Relaterte artikler