lotto

«30 er det nye 20» – mens millionærfølelsen er den samme

«30-åra er de nye 20-åra», «Man er ikke eldre enn man føler seg» – og så videre. Uansett: Du vil nok bokstavelig talt føle deg som en million hvis du får Telefonen fra Hamar lørdag 29. oktober. 

FÅR DU TELEFONEN FRA HAMAR? Én heldig Lotto-spiller mellom 18 og 29 år blir Lotto-millionær 29. oktober.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:20. oktober 2022Endret:3. januar 2023

– Vi skal være såpass ærlige og si at det er den godt voksne delen av befolkningen som er de ivrigste Lotto-spillerne. Det reflekteres også i vinnerstatistikken, der samme gruppe tar godt for seg av millionpremiene. Men for all del: Det er også mange som har blitt Lotto-millionærer i trettiårene, sier lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping. 

Her kan du enkelt bli kunde hos Norsk Tipping

Er du i alderen 30 til 39 år vil du bli regnet som voksen i de aller fleste sammenhenger. Så selv om du kanskje ikke føler deg helt som en del av denne «flokken» ennå, er det ikke til å komme bort fra: I denne alderen opplever mange at forpliktelsene – på mange måter – kommer valsende inn i livet.    

Millionær uten ett eneste riktig tall

Om det er voksent eller ikke å spille Lotto, skal vi ikke mene altfor mye om. Men én ting er sikkert: Det er ikke vanlig med voksne og kjedelige feiringer hos dem som blir Lotto-millionærer. 

– Nei, det skal jeg love deg. Mange jubler som om de skulle ha vært fjortiser, og hopper og spretter som om de skulle ha vært enda yngre. Det er alltid morsomt å ringe og informere Lotto-vinnerne om at en millionpremie er på vei, sier Roterud Mathisen. 

Og det blir altså garantert en person i aldersgruppa 30-39 år som vinner 1 million kroner lørdag 29. oktober. For i tillegg til den ordinære Lotto-trekningen, gjennomføres «Bli Lotto-millionær på alderen din». I denne alderstrekningen trekkes én heldig vinner ut i hver aldersgruppe, og hver av disse vinner altså 1 million kroner hver. 

Det eneste som skal til for å være med, er å ha levert Lotto som er gyldig den aktuelle lørdagen. Faktisk er det ikke nødvendig å ha ett eneste riktig tall på kupongen. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.– Nei, her trekkes det tilfeldig ut én vinner i hver aldersgruppe – uten hensyn til om det er noen rette tall. Det holder å ha levert, og hver kupong teller som et lodd i hatten i hver aldersgruppe, forklarer Ingrid Roterud Mathisen. 

Her er de seks aldersgruppene:

 • 18-29 år

 • 30-39 år

 • 40-49 år

 • 50-59 år

 • 60-69 år

 • 70 + år

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18

Gladlaksen Vetle (26) ble millionær

Totalt blir det med andre ord seks ekstra millionærer lørdag 29. oktober – og det er altså i tillegg til eventuelle millionvinnere i den ordinære Lotto-trekningen. Dette er fjerde gang Norsk Tipping gjennomfører alderstrekning i Lotto. På de årene har vi fått mange glade vinnere – naturlig nok i alle aldre (over 18 år).

(Saken fortsetter under bildet).

STOR GLEDE FOR VETLE: Det ble meget god stemning for denne karen da han ble millionær i «Seks ekstra». Foto: Privat

I 2019 fikk vi for eksempel en ordentlig gladlaks av en vinner i den yngste aldersgruppa (18-29 år), i form av Vetle Bergene Johansen fra Stathelle. Han var da 26 år, og var i festlig lag sammen med kompiser da Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000 lyste opp på telefonen. Det ble ikke akkurat noen kjedeligere fest etter at millionbeskjeden kom ... 

PS: Det kan være lurt å lagre vårt vinnernummer 625 60 000 først som sist, så blir kanskje ikke sjokket så stort hvis vi ringer nettopp deg. 

Følgende kriterier gjelder i trekningen om å vinne 1 million kroner: 

 • For å delta i trekningen, må du være kunde i Norsk Tipping, og ha en gyldig Lotto-kupong til trekningen lørdag 29. oktober.  

 • Blant alle Lotto-rekker som er gyldige på trekningsdagen, trekkes en tilfeldig Lotto-rekke innen hver av de seks forhåndsdefinerte aldersgruppene. Eierne av disse seks rekkene vinner 1 million kroner hver. 

 • Rekker som er spilt via andelslag og andelsbank er også med i trekningen, men eieren av vinnerrekken som trekkes, vinner premien på 1 million kroner i sin helhet. 

 • Fristen for å delta i trekningen er kl. 18.00 lørdag 29. oktober. 

 • Det er alderen din på trekningsdagen (29. oktober) som bestemmer hvilken aldersgruppe du tilhører. 

 • Trekningen gjennomføres like etter kl. 18.00, og vinnerne offentliggjøres i Lotto-trekningen på NRK1 kl. 19.45, samt i Norsk Tippings egne kanaler. 

 • Millionvinnerne får en telefon fra Hamar med gratulasjoner og praktisk informasjon. 

 • Vinnerne kan være anonyme dersom dette er deres ønske. 

 • Premien er skattefri, utbetaling skjer på lik linje med øvrige premier fra Norsk Tipping, og til den kontoen kunden har registrert i sitt kundeforhold. 

 • Vinnersjansen for å vinne 1 million kroner er 1:antall spilte rekker innenfor hver aldersgruppe. 

 (Vinnersjanse for tilleggstrekningen «Bli Lotto-millionær på alderen din» er 1:antall spilte rekker i hver aldersgruppe.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler