lotto

Millionærbonanza i kveld!

Vi trekker ut rundt 40 ekstra Lotto-millionærer.

TELEFONEN FRA HAMAR: Elin Bjørn er en del av vinnerteamet som gleder seg til å ringe de rundt 40 heldige millionærene.Pernille Storholm Skaret
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:19. desember 2018Endret:2. januar 2023

Lotto-nissen får ekstra mye å gjøre bittelille julaften. 22. desember er det nemlig duket for Supertrekning i Lotto, og det betyr at ekstra mange millionærer skal trekkes ut!

Rundt 40 Lotto-spillere vinner 1 million kroner hver denne kvelden.

Øk vinnersjansen din

Alt du trenger å gjøre for å være med i Supertrekningen i Lotto, er å levere en Lotto-kupong før klokka 18.00 lørdag 22. desember. Alle Lotto-rekker du har spilt siden forrige supertrekning, som var 15. september, teller som et lodd i hatten i trekningen.

Med andre ord; jo flere rekker du spiller, jo mer øker vinnersjansene dine.

Slik er det å vinne i Supertrekning

Bittelille julaften er det årets fjerde og siste Supertrekning i Lotto. Forrige trekning var 15. september, og Bente Helen Mathisen fra Tromsø var en av de heldige som vant 1 million kroner.

- Dette er så artig! Jeg må bare beklage at jeg ler så veldig, sa den sprudlende millionvinneren fra Tromsø og fortsatte:

- Å, herregud! Dette er den artigste telefonen jeg har fått noen gang. Er du sikker på at det ikke er bare tull, spurte hun.

Blir du en av de rundt 40 heldige på lørdag?

Husk også at med supertrekning øker Lotto-omsetningen. Det gjør at den ordinære førstepremiepotten blir større enn vanlig. Vi antar at ca. 18 millioner kroner vil deles på alle med sju rette.

Lykke til!

(Sannsynligheten for å få sju rette i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke. Sannsynligheten for å vinne i Supertrekningen i Lotto er ca. 1:5,5 mill. per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler