flaxvinnerhistorie

FLAX: - Jeg trodde ikke det fantes så store premier

En heldig kvinne fra Oslo vant i MillionFlax, ble veldig glad og realiserte en gammel drøm. 

FLAX: Oslo-kvinnen kjøpte MillionFlax og ble Flax-millionær.
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:30. juli 2021Endret:3. januar 2023

MillionFlax er norges mest populære skrapelodd og Oslo-kvinnen som kjøpte vinnerloddet på Mix Rygge 29. juli hadde skikkelig, skikkelig Flax. 

- Hva står det der?

- Vi har som kjøpt noen Flax-lodd innimellom, skrapt dem litt etter litt og så har vi vekslet inn småpremiene i nye lodd. Slik har vi egentlig holdt på en lang stund. Før sommmerferien har vi pleid å kjøpe fire lodd men denne gangen kjøpte vi åtte.

- Det var veldig dårlig vær på torsdag så vi bestemte oss for at vi skulle skrape loddene før barnebarnene skulle reise hjem. Så plutselig spør mannen min "Hva står det her?". Jeg leste på loddet og der sto det "En million".  Først sto vi som fjetret i noen sekunder og så dro vi på butikken med en gang, sier hun og ler godt.

- Ikke bruk alt på smågodt

- Når vi kjøpte loddene så snakket vi faktisk sammen på forhånd og snakket om hva vi skulle gjøre hvis vi vant. Vi var enige da om å betale ned lånet vårt, så det gjorde vi. 

- Jeg snakket også med en god venninne og fortalte at vi hadde vunnet "ikke bruk alt på smågodt med en gang, da" var hennes råd. Det har vi ikke gjort. Vi ble derimot blitt gjeldsfrie før pensjonsalder og det er noe vi har ønsket oss veldig, sier den blide Oslo-kvinnen. 

Vi gratulerer! Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Flax for enhver anledning

Flax for Livet, Flax for Året, BilFlax, og MillionFlax - det finnes mange forskjellige varianter av Flax-lodd – og nye spill lanseres regelmessig. Spillene skiller seg fra hverandre blant annet ved pris og spillegenskaper, ulike premiestiger og variasjon i vinnersjanse.

Flax på nett og mobil skiller seg fra dem man kjøper i kiosk, bensinstasjon og butikk, ved at digitale lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning – der vinnersjansen er den samme hver gang. De fysiske loddene er imidlertid trykket opp i opplag, og er således et forhåndstrukket lotteri med gjennomsnittlig vinnersjanse. Les mer om dette under "vinnersjanse" nedenfor.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler