flaxvinnerhistorie

MillionFlax: To millionvinnere i 20-årene på én kveld

Ikke bare fikk vi norgeshistoriens første milliard-vinner tirsdag 16. januar. Samme kveld skrapte to heldige nordmenn i 20-årene frem hver sin millionpremie på MillionFlax.

FLAX I VINTER? En ny MillionFlax-serie er nå tilgjengelig. Det betyr også nytt påfyll av million-premier.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:17. januar 2024Endret:13. mars 2024

Tirsdag 16. januar fikk vi både den første millionæren på det fysiske vinterloddet av MillionFlax og på det digitale.

En kvinne (21) fra Mo i Rana ble den første til å skrape frem 1 million kroner på et fysisk MillionFlax, mens en mann (27) fra Lier ble vinterloddets første digitale millionvinner.

(Les mer om forskjellen mellom fysiske og digitale lodd nederst i artikkelen.)

Ble Flax-millionær på Eurojackpot-gevinst

Tirsdagskvelden ble minnerik for en 27 år gammel mann fra Lier i Buskerud. Han endte opp med å skrape frem tre million-symboler på et digitalt MillionFlax som han kjøpte for en mindre Eurojackpot-gevinst.

Den heldige 27-åringen, som ønsker å være anonym, var på jobb da vi kontaktet ham dagen etter.

– Takk, takk! Jeg fikk ikke sove i natt. Det var helt ..., svarer han lattermildt når vi gratulerer han som Flax-millionær.

På spørsmål om hvordan det hele gikk for seg, svarer vinneren:

– Jeg pleier å spille Flax innimellom for det jeg får igjen på Eurojackpot. Det ble vel en tre, fire lodd. Jeg fikk litt sjokk kan du si, og måtte telle nuller.

Flere «Norsk Tipping-millionærer» i familien

Den ferske Flax-millionæren var ikke sein med å dele nyheten.

– Mamma og pappa fikk vite det med en gang. Jeg har fortalt det til de nærmeste.

Det hører med til historien at 27-åringen ikke er den eneste med litt ekstra flaks i familien. Flax-vinneren kunne fortelle at bestefaren for noen år tilbake vant 7 millioner kroner i Lotto – og det stopper ikke der. Noen år senere vant søsteren til bestefaren rundt 3 millioner kroner – også i Lotto.

– Jeg trodde bestefar hadde brukt opp flaksen, ler den glade liermannen, som allerede hadde lagt planer for premien.

– Jeg skal nedbetale gjeld, men også oppleve noe jeg har lyst til å gjøre og reise. Jeg har spart til å dra på festivalen Tomorrowland, som har 20 års jubileum i år, så jeg kommer nok til å dra dit nå, avslutter den heldige vinneren fornøyd.

Vinnerloddet hadde han kjøpt på mobil.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Utenlandsstudent

21-åringen fra Mo i Rana i Nordland studerer for tiden i utlandet, og var på et fly tilbake til studiestedet da Norsk Tipping ringte onsdag morgen. Det var derfor moren til den ferske Flax-millionæren som svarte på telefonen.

– Det var helt utrolig, sier moren glad og beskriver følelsen av å se de tre million-symbolene på loddet som uvirkelig.

– Vi satt sammen og så på loddet i går kveld, før vi hevet premien. Det var helt utrolig altså. Helt sykt.

Sparer pengene til voksenlivet

Moren forteller at datteren, som ønsker å være anonym, fikk et MillionFlax-lodd av besteforeldrene, som hun så har vunnet småpremier på og byttet inn i nye lodd.

– Vinnerloddet var det sjuende loddet. Hun skrapte det utenfor butikken, men tok det med hjem så vi kunne se på og bekrefte premien sammen, forteller moren, som hevet vinnerloddet med mobilen.

Planene for premien har den unge vinneren også klare:

– Pengene skal settes på en sparekonto til hun er ferdig med å studere. Så blir premien en slags start på voksenlivet når hun er ferdig med studiene.

Loddet ble kjøpt hos Coop Extra Ytteren.

Norsk Tipping gratulerer begge de heldige unge Flax-millionærene!

Flax hos 3 500 kommisjonærer

MillionFlax ikledd vinterfarger og flere andre Flax-varianter får du kjøpt hos rundt 3 500 butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet. Tenk om det er denne vinteren det skjer?

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler