flaxfremside

MillionFlax-vinner (27) gjemte million-loddet på toppen av kjøleskapet i en måned

25. mai tikket den siste vinneren i vinterserien til MillionFlax inn. Det skulle imidlertid vise seg at 27-åringen egentlig hadde blitt millionær for over én måned siden.

SISTE MILLIONLODDET: 27-åringen i Ålesund skrapet frem den siste millionpremien på vinterversjonen av MillionFlax (bildet er en illustrasjon og viser ikke den faktiske vinneren).Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:1. juni 2023

Hvor ville du gjemt 1 million kroner? Det er sannsynligvis en problemstilling de fleste av oss ikke vil trenge å forholde oss til. For en 27 år gammel kvinne i Ålesund i Møre og Romsdal ble imidlertid løsningen på det høyeste punktet inne i hjemmet.

Skrapet frem 1 mill. i bilen

– Takk, nå har jeg ventet på telefon, ler den relativt ferske Flax-millionæren da Norsk Tipping kontakter henne noen dager etter at hun har levert vinnerloddet i butikken. Vi forsøkte å få kontakt med henne dagen etter hevingen av milliongevinsten, men da hadde kvinnen vært i full sving på jobb. Nå hadde hun en hel fridag foran seg med lite andre planer enn å spise god mat og se på film, og tok mer enn gjerne en prat med Telefonen fra Hamar for å dele sin vinnerhistorie.

– Jeg og samboeren var på butikken for å handle, og bestemte oss samtidig for å kjøpe to MillionFlax, forklarer hun. Etter handlingen hadde de satt seg i bilen og endte med å skrape hvert sitt lodd før hun plutselig utbrøt:

– «Hva betyr det når jeg har tre millioner?». Samboeren min svarte «Det betyr at du har vunnet én million», gjenforteller Ålesund-kvinnen mens hun ler.

Dermed bar det ut av bilen igjen og tilbake til butikken hvor de bare minutter tidligere hadde kjøpt med seg MillionFlax-loddene. Der ble det god stemning.

– Vi begynte å danse og juble da vi fikk bekreftet at vi hadde vunnet. De ansatte i butikken var også veldig glade på våre vegne og sa «Nå er dere millionærer», forteller vinneren.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Planlegger hus

Det var bare et «problem». Både millionvinneren og samboeren er fra utlandet og hadde ikke fått ordnet seg norske bankkontoer ennå – og det skulle ta sin tid. Så hva gjør man da når man har et Flax-lodd verdt 1 million kroner og man ikke helt vet når de kommer inn på en trygg bankkonto? For vinneren i Ålesund ble løsningen å oppbevare det på det høyeste punktet hjemme.

– Vi gjemte det på toppen av kjøleskapet, ler 27-åringen og legger til at de engstet seg litt for både brann og oversvømmelser i «kjøleskaps-perioden» som varte i litt over én måned frem til bankkontoen var på plass.

Bortsett fra å fortelle foreldrene på begge sider, har de holdt million-nyheten hemmelig. Kanskje forteller de venner og kollegaer om det på et senere tidspunkt, men for nå er det både hyggelig og spennende å ha det for seg selv.

Nå var samboerparet i gang med å legge planer for den nyervervede millionen.

– Vi har planlagt den første utgiften, og det er en ferie. Resten av pengene skal vi spare og etterhvert kjøpe et hus, forteller Flax-millionæren, som med stor sannsynlighet for første og siste gang har oppbevart millionbeløp på toppen av kjøleskapet.

Vinnerloddet var kjøpt og hevet hos Rema 1000 Moa.

Norsk Tipping gratulerer!

Tenk om du har Flax i sommer

SOMMER-FLAX: Nå ute i butikker, kiosker og bensinstasjoner i nærheten av deg.Illustrasjon: Norsk Tipping

Nå er det sommerversjonen av MillionFlax som er i salg i kiosker, bensinstasjoner og butikker landet rundt. Er du så heldig som ålesundkvinnen og skraper fem tre millionsymboler, kan du gå sommeren i møte med 1 million kroner ekstra på feriekontoen.

Lykke til!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler