flaxvinnerhistorie

MillionFlax-vinner: - Måtte telle alle nullene flere ganger

Etter å ha dobbeltsjekket alle nullene på MillionFlax-loddet, turte Trondheim-kvinnen fortsatt ikke å tro det var sant. Men etter en tur hos kommisjonæren kunne hun slippe jubelen løs.

MILLIONJUBEL: Kvinnen fra Trøndelag turte først ikke å tro på at hun hadde vunnet 1 million kroner.
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:6. april 2018Endret:2. januar 2023

- Det var mildt sagt overraskende; det er virkelig ikke noe som skjer hver dag, sier trønderkvinneni om hvordan det var å skrape fram 1 million kroner på MillionFlax. 

Det var onsdag at hun var innom Narvesen i Søndre gate, Trondheim, for å kjøpe Flax-lodd. Hun pekte selv ut fra hvilken bunke hun ønsket lodd. Et valg som skulle vise seg å bli innbringende.

Kanskje du også har Flax? Spiller her!

- Jeg kjøpte fire lodd som jeg tok med hjem. Flax-lodd er en morsom spenning i hverdagen, og jeg kjøper noen av og til, sier hun. 

Måtte dobbeltsjekke

Da tre ganger 1 million kroner lyste opp fra det ene loddet, turte hun ikke å tro helt og fullt på det. 

- Nei, jeg hoppet ikke i taket der og da. Alle nullene bak ett-tallet ble talt opp flere ganger, men jeg tenkte at det jo kunne være en feil. Derfor tenkte jeg det var best å dobbeltsjekke hos kommisjonæren. 

Dermed tok hun turen tilbake til Narvesen-kiosken dagen etter, og der kom bekreftelsen på at hun var blitt millionær. 

- Det var en veldig god beskjed å få, sier hun. 

Ikke første gangen 

- Hvordan ble feiringen?

- Det ble en rolig, men koselig feiring sammen med nær familie.

- Har du rukket å tenke på hva pengene kan brukes til?

- Jeg har vel egentlig det jeg trenger, så det er ikke noe konkret jeg tenker på. Men det kan nok hende det drypper litt på nær familie, svarer hun. 

Hva hadde du gjort om du hadde vunnet i MillionFlax? Prøv her!

PS: Kvinnen fra Trondheim er forresten ikke helt uvant med å vinne en god slump penger. 

- Jeg har også vunnet 170.000 kroner i Keno, så det drypper da inn litt på denne dama, sier hun og gliser. 

Vinnersannsynlighet toppremie er 1: 600 000

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:650 040. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 650 040 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: (alle typer Flax-lodd): 17 151 963 (fysiske Flax lodd: 8 435 108, digitale Flax-lodd: 8 716 855)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2022 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 50 (31 millionutbetalinger fysisk Flax, 19 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2022: 50

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 4 800 000 kr (Flax for livet)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler