Molde én seier unna gruppespill

Dersom Molde slår Qarabag på nøytral grunn i onsdagens kval-kamp, blir det gruppespill i høst - enten i Champions eller Europa League.

GRUPPESPILL: Ohi Omoijuanfo (midten) og lagkameratene Erling Knudtzon og Eirik Hestad har europeisk gruppespill innen rekkevidde.NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:14. september 2020Endret:2. januar 2023

Det er klart for 3. kvalifiserende runde i Champions League denne uken, og nå nærmer vi oss store ting. Vinneren her går til avgjørende playoff, og det laget er garantert gruppespill i høst.

  • Vinnerne i playoff-kampene går til gruppespill i Champions League

  • Taperne i playoff-kampene går til gruppespill i Europa League

Men for å komme dit må altså Molde slå Qarabag i onsdagens 3. kvalifiserende runde. Det spilles bare én kamp i denne runden, og Molde skulle egentlig spilt borte - i Aserbajdsjan. Men siden Molde måtte ha gått i karantene ved hjemkomst fordi Aserbajsjan er utenfor Schengen, sier UEFA-reglene at kampen må spilles på nøytral grunn. Valget falt på Kypros.

Se Qarabag - Molde på VG+ onsdag kl. 19.00 - her er kampen på Langoddsen

Kampen er vurdert til å bli svært jevn. Qarabag-seier (etter ordinær tid) gir 2,75 i odds, mens Molde står i 2,30.

Playoff-kampene er allerede trukket. Vinneren av Qarabag - Molde skal møte vinneren av Ferencvaros (Ungarn) og Dinamo Zagreb (Krostia) om én plass i gruppespillet i Champions League. 

Playoff-kampene spilles om dobbeltkamper 22./23. og 29./30. september.

Relaterte artikler