Møt den norske stjerneillustratøren bak nye MillionFlax

Møt den norske stjerneillustratøren bak nye MillionFlax

KJENT: Selv om du kanskje ikke kjenner ansiktet til kunstner Anette Moi, er det stor sjanse for at du har sett arbeidet hennes. Designeren fra Stavanger har blant andre Washington Post og Vice Magazine på klientlista – og nå også Norsk Tipping.

Foto: Privat

Møt den norske stjerneillustratøren bak nye MillionFlax

Har du lagt merke til det spreke blomster-motivet på årets sommerutgave av MillionFlax? Buketten er det kunstneren Anette Moi som står bak.

MillionFlax-loddet vi skal ta med oss inn i våren og sommeren er et sprekt innslag i butikk-hverdagen. Du har kanskje selv lagt merke til det ved kassa? Motivet er slett ikke tilfeldig valgt: Her er det en av Norges mest fargeglade designere som har vært på ferde, på oppdrag fra Norsk Tipping. Anette Moi er årets "sommeransvarlig".

Ville skape blikkfang

– Det var stor stas å få jobbe med MillionFlax, slår en entusiastisk Moi fast.

– Vi har jo vært til sammen fire forskjellige illustratører som hver har fått æren av å illustrere hvert vårt Flax-lodd. Min sesong å tolke ble april, altså vår og sommer. Det ble utgangspunktet for motiv og fargevalg, som jeg ville ha lyst og friskt, forklarer hun.

– Jeg ønsket å lage et Flax-lodd som skilte seg ut og som var synlig i butikkene. Nå går jeg i butikken og ser Flax-loddet både på skjerm og fysisk i butikk. Det er veldig stort for meg. Jeg er utrolig takknemlig for dette oppdraget, smiler hun.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Om Anette Moi

Anette Moi, bosatt i Stavanger, er frilans-illustratør, kunstner og designer. Hun har drevet på fulltid siden mars 2013, og skaper lekne, fargerike illustrasjoner som får det til å trekke i smilebåndene. Det er ofte spor av sosialkritikk i tegningene hennes, for eksempel rundt dyr og menneskers rettigheter.

Moi har hatt flere utstillinger: Den første hvor hun stilte ut solo var i oktober 2012. "Funfair" ble vist på Reedprojects i hjembyen Stavanger. Siden den gang har hun stilt ut på Bryne Mølle, Oslo Fashion Art Festival, Grafill, Tou Scene, Studio 21 og mange flere.

Klientlista levner liten tvil om at Mois illustrasjoner når mange. Et lite utvalg omfatter blant andre Washington Post, WiMP (nå Tidal), Coca Cola Norge, Oljedirektoratet og Vipps, for å nevne noen.

Her finner du MillionFlax

Vår- og sommerversjonen av MillionFlax fås nå kjøpt hos ca. 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt omkring i landet. Loddet kan også kjøpes digitalt via Norsk Tippings nettsider – da med noe mindre skrapestøv.

Kun én premie har gått på de fysiske loddene til nå. Det gjenstår dermed ni toppremier på 1 million kroner.

Vinnersjanse toppremie 1:690 000

Lykke til!

            

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:690 000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 690 000 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2021: (alle typer Flax-lodd): 9 636 165 (fysiske Flax lodd: 8 426 821, digitale Flax-lodd: 1 209 344)
  • Antall førstepremieutbetalinger 2021 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 73 (38 millionutbetalinger fysisk Flax, 35 millionutbetalinger digital Flax)
  • Antall millionærer i 2021: 73
  • Høyeste premieutbetaling i 2021: 4 800 000 kr (Flax for livet)