Nå begynner alvoret i VM - havner bakpå uten seier i kveld

Norge kommer til hovedrunden med to poeng færre enn både Portugal og Frankrike og har presset på seg foran kveldens møte med portugiserne.

STORSKYTTER: Kent Robin Tønnesen spilte solid mot Østerrike mandag. Fortsetter han med det i kveld mot Portugal?
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:19. januar 2021Endret:2. januar 2023

I hovedrunden er det fire puljer med seks lag i hver. Norges gruppe i innledende runde krysser med gruppe E og skal møte Portugal, Island og Algerie.

Frankrike, som vant Norges gruppe, kommer til hovedrunden med fire poeng. Portugal, som ble vinner av gruppe E, har også med seg fire poeng. Island har i likhet med Norge to poeng, mens Sveits og Algerie står med null poeng.

De to beste lagene fra hver pulje i hovedrunden går til kvartfinale. Trolig må Christian Berge & Co. trolig vinne samtlige tre matcher i hovedrunden for å komme seg dit.  

- Kontre mest mulig

Første hinder er Portugal i kveld. Portugiserne var en stor overraskelse i EM i Trondheim i fjor. Norge vant med fire mål da lagene møttes i gruppespillet.

Les Espen Lie Hansens VM-blogg: Nå får Sagosen hjelpen han trenger.

- Mot Portugal blir det tett og tøft i midten, så vi må slippe ballen på riktig tid og få bredde i angrepet. Vi ønsker å kontre mest mulig på dem, sier Christian Berge til handball.no.

- Aldri følt meg bedre

Sander Sagosen satt mye på benken da Norge vant mot Østerrike mandag kveld. Sagosen melder han er i toppform og blir garantert ikke sittende lenge på sidelinjen i kveld. Trønderen har banka inn 30 scoringer på tre kamper.

- Jeg har nok aldri følt meg bedre enn jeg er nå. Jeg dro hjem til Norge i fjor og tilbrakte våren der og fikk trene godt fysisk. I tillegg ble det en 10-dagers pause i desember. Det kan ha vært godt for kroppen, mener Sagosen.

Norges kamper i hovedrunden:

  • Onsdag: Portugal - Norge kl. 20.30 på TV3

  • Fredag: Norge - Algerie kl. 15.30 på TV3

  • Søndag: Island - Norge kl. 18.00 på TV3

Relaterte artikler