Gullkampen avgjøres: City eller Liverpool – og hvem går ned?

Ett poeng skiller Manchester City og Liverpool før siste serierunde i Premier League. Det er også drama i bunnen, der Burnley og Leeds kjemper febrilsk for å unngå nedrykk.

Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:20. mai 2022Endret:3. januar 2023

Søndag skal det avgjøres! Blir det Manchester City eller Liverpool som kan løfte Premier League-troféet?

Ett poeng skiller lagene før siste serierunde som spilles søndag.

Manchester City får besøk av Aston Villa på Etihad. Aston Villa har tre strake kamper uten seier og er på 14. plass. Torsdag spilte de 1-1 mot Burnley.

Gerrard kan "hjelpe" gamleklubben

Manchester City er uten tap på sine fem siste hjemmekamper. Aston Villa har to borteseire på sine fem siste. 

Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard er involvert i gullkampen som manager i Aston Villa. Gerrard & Co. må ta poeng mot City søndag hvis Liverpool skal kunne vinne ligaen.

Liverpool spiller hjemme mot Wolverhampton Liverpool har vært bunnsolide på eget gress og er det eneste laget som står uten hjemmetap denne sesongen. Søndagens motstander Wolverhampton er ikke akkurat i form, med syv kamper på rad uten seier.

Ødegaard eller Kane til Champions League? 

Søndag skal det også avgjøres om det blir Tottenham eller Arsenal som kniper fjerdeplassen som gir Champions League-spill til høsten.

Før siste serierunde er det Tottenham som er i førersetet. Spurs er to poeng foran Martin Ødegaard og Arsenal, som snublet og tapte 2-0 borte mot Newcastle 16. mai.

Tottenham spiller borte mot nedrykksklare Norwich.Arsenal spiller hjemme mot Everton, som torsdag sikret plassen i Premier League. Everton lå under 2-0 hjemme mot Crystal Palace, men slo knallhardt tilbake etter pause og vant 3-2. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nervepirrende i bunn

Det er for lengst klart at Norwich og Watford rykker ned. Om det blir Leeds eller Burnley som slår følge ned til Championship, avgjøres søndag. Både Burnley og Leeds har 35 poeng, men Burnley er foran på langt bedre målforskjell.

Leeds har kun én seier på sine fem siste matcher og ligger under nedrykksstreken. Søndag spiller Leeds borte mot Brentford, som står med fire kamper på rappen uten tap.

Burnley spiller hjemme mot Newcastle. Burnley tapte mot Aston Villa i forrige hjemmekamp, men hadde tre seire før det. Newcastle har én seier og fire tap på sine fem siste bortekamper.

Siste serierunde i Premier League, alle kamper starter kl. 17.00 søndag:

Arsenal - Everton (TV2 Sport 1)

Brentford - Leeds (TV2 Play)

Brighton - West Ham 

Burnley - Newcastle (TV2 Play)

Chelsea - Watford (TV2 Play)

Crystal Palace - Manchester United (TV2 Play)

Leicester - Southampton (TV2 Play)

Liverpool - Wolverhampton (TV2 Sport Premium 2)

Manchester City - Aston Villa (TV2 Sport Premium 1)

Norwich - Tottenham (TV2 Sport 2)
Relaterte artikler