Nations League: Slik sikrer Norge en ekstra VM-mulighet

Romania og Østerrike venter Norge de neste dagene. Går Norge til topps er en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til VM sikret.

SCORET TRE SIST: Erling Braut Haaland scoret hattrick sist Romania var motstander.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:13. november 2020Endret:2. januar 2023

I løpet av den neste uken blir det klart hvem som går til topps i Nations League og med det sikrer seg en ekstra kvalifiseringsmulighet til VM 2022. 

Norge spiller på nivå 2 i gruppe 1.

Slik er status før de to siste rundene:

Lag+/-PoengØsterrike+29Norge+89Romania-44Nord-Irland-61

Romania-Norge på Langoddsen.

Ekstra mulighet

Tre lag kan faktisk sikre seg førsteplassen som garanterer en ekstra sjanse til å kvalifisere til det kommende VM-sluttspillet.

Romania ligger dårligst de an. De må vinne sine to kamper. Samtidig som Østerrike taper mot Nord-Irland og Østerrike-Norge ender med uavgjort. Selv da er de avhengig av å bedre målforskjellen kraftig.

I realiteten er det mellom Norge og Østerrike gruppeseieren står mellom.

Selv om Norge skulle tape mot Romania har de muligheten på gruppeseieren. For etter poeng er det innbyrdes oppgjør som teller. Siden Østerrike vant på Ullevaal er det de som leder an.

Herjet sist

Norge kjørte over Romania da de gjestet Ullevaal for en måned siden. Det var et par dager etter at Norges EM-drøm braste mot Serbia.

4-0 vant Norge etter hattrick av Erling Braut Haaland og én scoring fra Alexander Sørloth. På venstrebacken fikk en sprudlende Birger Meling sjansen. Denne gangen har Stavanger-gutten meldt forfall. Det samme har Mathias Normann.

Søndag 20.45: Romania - Norge, direkte på TV 2.

Kampen finner du på Langoddsen!

Onsdagens planlagte privatlandskamp ble avlyst. I tillegg er det nye karanteneregler som kan gjøre at de uttatte Eliteserien-spillerne ikke blir med til Romania og Østerrike.

Relaterte artikler