selskapet

Nå starter Drømmestipend- turnéen

Endelig er årets vakreste kultureventyr i gang – utdelingen av Drømmestipendet. 50 unge talenter skal motta hvert sitt stipend på 30.000 kroner. Disse pengene skal bidra til å realisere drømmer.

FIRE OSLO-VINNERE: Aksel Vedi (første t.v. med diplom), Sophia Ekholt, Henriette Linja og Alexander Magnus Øvreås Wille mottok sine stipender i Oslo med representanter fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.
Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:28. april 2022Endret:3. januar 2023

Årets stipendmottakerne kommer fra hele landet, fra Alver i vest og Kristiansand i sør til Gamvik, både lengst i nord og lengst i øst, og alle 11 fylkene har vinnere. 

Norsk Tipping-bilen skal Norge rundt

Norsk Tipping skal sammen med Norsk kulturskoleråd være med på utdelinger i totalt 33 kommuner og alle de 11 fylkene i Norge den kommende perioden.

- Vi ser frem til å gjøre stas på så mange unge talenter rundt om i landet vårt. Det er ingen tvil om at det spirer frem mange talenter rundt om, som vi kommer til å se mye av i fremtiden, sier seniorrådgiver Trond Olav Asperud, ansvarlig for Drømmestipendet hos Norsk Tipping.

Det har allerede vært gjennomført noen utdelinger. En av dem som har fått sitt stipend er Mari Slaatsveen Solberg fra Ringsaker, som la ut dette på sin Instagram etter utdelingen:

 

400 nominerte totalt

400 unge kunst- og kulturutøvere i alderen 18–25 år var nominert til Drømmestipendet 2022.

Dette er 19. året at stipendet utdeles, og det utdeles i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendordningen ønsker samarbeidspartnerne å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. De håper også at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kunst- og kulturutøveres drømmer.

Stipendutdelingene finner normalt sted i løpet av april, mai og juni. De 50 utdelingene skal også helst innebære at stipendmottakerne gir noe tilbake til andre kunst- og kulturutøvende ungdommer i kommunen som har nominerte dem. Det kan være kurs, mesterklasser, opptredener o.l.

– Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping for 19. gang kan hedre unge kunst- og kulturtalent over hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt innen kulturen. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, forteller Asperud.

Fakta om Drømmestipendet

 • Stipendordning ble etablert i 2004.

 • Samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

 • 50 stipend à 30 000 kroner utdeles – til sammen utdeles 1,5 millioner kroner.

 • Skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse til unge kunst- og kulturutøvere samt bidra til at de får oppfylt drømmer.

 • Skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.Kan søkes av kunst- og kulturutøvere mellom 18 og 25 år.

 • Utdeles i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.

 • Dokumenterte ferdigheter og drømbeskrivelse teller likt når drømmestipendjuryen vurderer søknadene.

 • En bredt sammensatt jury med mye fagkompetanse velger ut 50 nominerte som får stipend.

 • En lang rekke unge kunst- og kulturutøvere har mottatt stipendet – som Astrid S, Didrik Solli Tangen, Ella Marie Hætta Isaksen, Tom Stræte Lagergren alias Matoma, Kristian Kristiansen, Ingebjørg Bratland og Heidi Ruud Ellingsen.

 • På nettstedet drommestipendet.no kan du se hvem både vinnerne og de øvrige nominerte er, og hva de gjør, kan og drømmer om.

 • I løpet av våren 2022 utdeles stipendene på lokale arrangement i de kommunene stipendvinnerne er nominert fra.

Relaterte artikler