flaxvinnerhistorie

Nissen kom tidlig til familien Steen: - Helt surrealistisk!

På julaftens morgen i fjor skrapte familien fra Lillehammer frem en halv million kroner på Flax Julekalender.

JULESTEMNING: Andreas Steen og kona Jeanette fikk en god start på julaften i fjor.Andreas Steen/Norsk TippingAndreas Steen
Forfatterbilde Norsk TippingNinaRundsveenForfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:19. november 2018Endret:2. januar 2023

- Det var skikkelig spennende! Jeg måtte klype meg i armen da jeg skjønte hva som hadde skjedd, sier far i huset, Andreas Steen, og humrer.

For snaut ett år siden feiret familien jul på hytta på Deset i Hedmark. I tradisjonens tro hang julestrømpene klare på peisen, med Flax Julekalendere i, som gjengen skulle kose seg med da de stod opp på julaftens morgen.

- Det var datteren min som skrapte, og hun trodde knapt sine egne øyne da 500.000 kroner lyste mot henne! Det ble en veldig fin julaften, sier lillehamringen fornøyd.

Dette gikk pengene til

Årets Julekalendere fra Flax er nå i salg hos Norsk Tippings kommisjonærer og på nett. Nytt av året er at du kan vinne hele 1 million kroner på den store kalenderen, mens for den ordinære kalenderen er toppremien 500.000 kroner.

Andreas forteller at fjorårets Flax-gevinst har blitt brukt fornuftig.

- Pengene står på BSU-kontoen til ungene, sier han.

Kjøper Flax Julekalender også i år

Fjorårets kalendere kjøpte familien hos Narvesen på Strandtorget kjøpesenter på Lillehammer. Familien forteller at de nok kommer til å skaffe seg Flax Julekalendere også i år.

- Det er jo tradisjon, sier Andreas Steen lurt.

(Vinnersannsynlighet toppremie for Stor Flax Julekalender: 1:325.000. Vinnersannsynlighet toppremie for Flax Julekalender: 1:500.000)

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler