Nordlie-effekt i første kvalikkamp?

Tom Nordlie er hentet inn for å hjelpe Lillestrøm å berge plassen i eliteserien. Hvem tar første stikk lørdag, Start eller Lillestrøm?

REDNINGSMANN?: Tom Nordlie er tilbake i Lillestrøm. Lørdag møter de Start borte i første kvalifiseringskamp.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:5. desember 2019Endret:2. januar 2023

Start og Lillestrøm spiller om den siste ledige plassen i eliteserien.

Hva tror du? Spill på Langoddsen!

Sørlendingene ble nummer tre i OBOS-ligaen og vant den avgjørende playoff-kampen mot KFUM Oslo. Lillestrøm havnet på kvalifiseringsplass i eliteserien etter en dramatisk siste serierunde forrige helg. 

Terminerte med Skeid

Mandag fikk Jörgen Lennartsson sparken som LSK-trener. Klubben hentet inn Tom Nordlie i et håp om at han skal berge eliteserieplassen. Nordlie terminerte sin kontrakt med Skeid for å hjelpe Lillestrøm å berge plassen i Eliteserien, hvor de har spilt sammenhengende siden 1975.

Hva tror du? Spill på Langoddsen!

Nordlie har også tidligere vært trener for Lillestrøm. Fra november 2006 til han fikk sparken mai 2008. I denne perioden ledet han LSK til fjerdeplass i Eliteserien og cupgull.

- Det er noe med dette som trigger meg, selv om jeg ikke har lyst til å bli stemplet som en som prøver på slike redningsoperasjoner. Men når moderklubben spør, sier hjertet ja. Dette er klubben i mitt hjerte. Jeg har også en revansjelyst fra sist jeg var her, forklarer sier Nordlie til Dagbladet.

Fortid i Start 

Nordlie har også vært innom motstander Start som trener – fra 2004 til 2006. Etter å ha ledet sørlendingene til opprykk til Eliteserien i sin første sesong, ble det sølvmedaljer i 2005. Sesongen etter begynte ikke bra, og Tom Nordlie fikk sparken i juli 2006.

Hva tror du? Spill på Langoddsen!

Lørdag er han tilbake i Kristiansand. Som Skeid-trener denne sesongen har han møtt Start to ganger. På bortebane ble det 0-2-tap, mens lagene spilte 1-1 i Oslo. 

Lørdagens kvalifiseringskamp kan du se direkte på Max klokken 18.00.

Returoppgjøret spilles på Åråsen onsdag 11. desember.

Relaterte artikler