VM-exiten for fire år siden skal revansjeres

England knuste Norges VM-drøm for fire år siden.

JUBELSCENER: Det norske folk håper på flere slike jubelscener når Norge møter England i kvartifnalen i VM torsdag.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:25. juni 2019Endret:2. januar 2023

Norge hadde all grunn til å juble etter lørdagens seier mot Australia. Tross Australias sene utligning, holdt de norske jentene hodene kalde - og i straffesparkkonkurransen var de overlegne.

Nå venter laget som endte drømmen om VM-gull for fire år siden.

Torsdag 21.00: Norge - England, direkte på TV 2.

Her har du kampen på Langoddsen!

VM-exiten i Canada

Vi skrur tiden fire år tilbake i tid. Norge har tatt seg videre fra gruppespillet i VM på overbevisende vis. Thailand og Elfenbenkysten ble slått komfortabelt, samtidig spilte de uavgjort mot de tyske favorittene, som vant gruppa på bedre målforskjell.

I åttedelsfinalen venter England. Et lag som i likhet med Norge også ble nummer to i sin pulje. Et engelsk lag som røk ut i gruppespillet i EM to år tidligere. I det mesterskapet gikk Norge helt til finalen.

På kunstgresset i Canada stanger Solveig Gulbrandsen Norge i ledelsen etter 54 minutter på en corner. Sju minutter senere svarer England på samme vis. 1-1 etter en ny corner. Kvarteret før slutt får Lucy Bronze drømmetreff og sender de norske jentene ut.

Halve VM-troppen til Norge var med på exiten mot England for fire år siden.

Spill på Langoddsen!

Last ned hele VM-programmet her.

Ny semifinale

Seieren mot Norge var starten på en positiv mesterskapstrend for de engelske fotballjentene. Mesterskapet i Canada endte med en bronsemedalje etter semifinaletap mot Japan. I bronsefinalen slo de Tyskland etter ekstraomganger.

Også i EM for to år siden tok de seg helt til semifinalen. Da var det vertsnasjonen og senere europamesteren Nederland som slo ut England.

I dette mesterskapet har de sett skarpe ut. Skottland, Argentina og Japan ble slått i tur og orden i gruppespillet. 

I åttedelsfinalen mot Kamerun vant de 3-0. Ellen White har markert seg så langt og står med fire scoringer på tre kamper.

Engelske favoritter

Akkurat som i åttedelsfinalen må Norge finne seg i å slå nedenfra. I hvert fall skal vi tro oddsen på kampen. Norsk seier til fulltid står til 3,45. Engelsk seier etter 90 minutter gir 2,10 i odds.

Mot Australia sto norsk avansement til 2,35. Norsk avansement på bekokstning av England står til 2,63.

VINN SIGNERT LANDSLAGSDRAKT! Tipp resultatet på kampen på kampdagen på Oddsens Facebook-side. Tipper du riktig kan du bli den heldige vinner av en signert landslagsdrakt.

Her har du kampen på Langoddsen!

Relaterte artikler