Norge jakter sitt fjerde strake OL

De tre siste gangene har Norge lykkes. Nå venter den tøffeste kvalifiseringen de har hatt for å kunne delta i OL. Søndag faller avgjørelsen mot våre danske naboer.

SMILER: Mathis Olimb (t.v), Mathias Nørstebø og Mats Rosseli Olsen (t.h) her i aksjon under en av de to oppkjøringskampene mot Latvia.Foto: Fredrik Hagen / Norges ishockeyforbund.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:25. august 2021Endret:3. januar 2023

Denne helgen spilles det OL-kvalifisering på nye Jordal Amfi.

Fire lag barker sammen. Vinneren får spille OL i Beijing i februar.

Norge slo Sør-Korea og Slovenia ganske greit, men Danmark blir en tøffere nøtt søndagens gruppefinale.

Norge vant 4-1 mot Sør-Korea, Danmark vant 11-1. Norge slo Slovenia 7-4, Danmark vant 4-3. Med andre ord ser det jevnt ut:

  • 29. august, 16.00: Norge - Danmark.

Alle Norges kamper sendes på TV 2 Zebra.

Kampene finner du på Oddsen.

Etter 16 år uten OL-deltakelse ble den norske trenden snudd før Vancouver-lekene i 2010. Siden har Norge deltatt i hver eneste turnering. Sist de kvalifiserte seg til OL var det også på Jordal.

"Zucca" tilbake

Norge stiller så slagkraftig lag som de kan gjøre. Riktignok er kaptein Jonas Holøs ute med skade, men Petter Thoresen har ellers kunne plukke fritt. Det betyr at Mats Zuccarello er tilbake og klar for sine første landskamper på fem år.

TILBAKE: Mats Zuccarello. Foto: Fredrik Hagen / Norges ishockeyforbund.

Norges NHL-stjerne har ikke spilt for det norske landslaget siden de kvalifiserte seg til OL 2018. Et mesterskap han selv ikke fikk ta del i.

Den norske troppen består av 26 spillere, hvorav 12 spillere kommer fra hjemlig liga.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Alt om turneringen og Norges tropp finner du her.

Relaterte artikler