Norge kan få revansj for det forsmedelige VM-tapet

Norge har valset gjennom de innledende EM-kampene, og er klar for laget som snøt dem for VM-gull i fjor: Nederland. 

PÅ VINNERSPORET: Nora Mørk, Katrine Lunde og Heidi Løke møter Nederland torsdag kveld.Foto: Vidar Ruud, NTB
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:9. desember 2020Endret:2. januar 2023

Motstanderne i gruppe D bød ikke på de altfor store utfordringene for de norske håndballjentene. I tur og orden har de herjet rundt med Polen (35-22), Tyskland (42-23) og Romania (28-22). 

Her er håndball-EM på Langoddsen

Dermed ble maksimalt antall poeng (fire) tatt med inn i hovedrunden.  Torsdag spilles første kamp mot Nederland. Med seier her, ligger Norge mildt sagt godt an i løypa for å nå en semifinale. 

Det er for øvrig litt å revansjere for de norske jentene. I fjorårets VM tok Nederlenderne - anført av Estavana Polman - gullet, etter å ha slått Norge i finalen. Etter to tap innledningsvis i årets mesterskap, klarte Nederland å ta seg sammen mot Ungarn - og sikret videre spill. Nevnte Polman er for øvrig skadet, slik at Norge slipper unna motstanderens største stjerne. 

-  De har noen spillere ute, men Nederland har et utrolig godt lag med spillere vi må passe på, minner imidlertid strekspiller Heidi Løke om overfor VG

Her er Nederland-Norge på Langoddsen

Norges kampprogram i EMs hovedrunde ser slik ut:

  • Torsdag 10. des: Nederland-Norge kl. 20.30

  • Lørdag 12. des: Kroatia-Norge kl. 18.15

  • Tirsdag 15. des: Ungarn-Norge kl. 20.30

I hovedrunden er de gjenværende lagene inndelt i to grupper á seks lag. De to beste lagene i hver gruppe går til semifinale (spilles fredag 18. desember). Finalen spilles søndag 20. desember. 

Slik gir håndballjentene drømmen en sjanse

 

Relaterte artikler