Norge kan stramme grepet - storfavoritter mot Tyskland

Alt annet enn seier mot Tyskland for Nora Mørk & Co. er en gedigen nedtur. 

MER MØRK-JUBEL: Nora Mørk og Norge spiller sin andre kamp lørdag - og to nye poeng er ventet.Foto: Vidar Ruud, NTB
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:4. desember 2020Endret:2. januar 2023

Norge fikk som ventet en pangstart på mesterskapet i Danmark - da Polen ble slått komfortabelt 35-22. Blant flere som imponerte, var Nora Mørk - som gjorde mesterskapscomeback. Tre år etter VM, der det ble finaletap mot Frankrike, var hun av Norges beste - med seks mål og ni assist. 

- Jeg er veldig glad for at jeg klarte å spille en god kamp i dag og jeg vet jeg kan være enda bedre, sa Nora Mørk til VG etter kampen.

Her er Tyskland-Norge på Langoddsen - kampstart kl.18.15

Gruppeseier i sikte

Lørdagens motstander, Tyskland, fikk også en god start i mesterskapet - med seier 22-19 mot Romania torsdag. Likevel: Norge er storfavoritter i kampen. Norsk Tipping hadde fredag følgende odds på kampen: Norge-seier: 1,08, uavgjort: 15,00, Tyskland-seier: 9,00. 

Skulle Norge ta en oppskriftsmessig seier, står de så langt med fire poeng - og har dermed tatt et godt grep om gruppe D. 

I hver av de fire gruppene er det fire lag. Det dårligste laget i hver gruppe ryker ut av EM. De øvrige lagene tar med seg poeng inn til hovedrunden, som spilles 10.- 15. desember. Fra disse oppgjørene går de fire beste lagene til semifinaler (spilles fredag 18. desember), mens finalen spilles søndag 20. desember. 

Favorittestempel

Tidligere landslagskjempe Karoline Dyhre Breivang uttalte til Norsk Tipping før mesterskapet at Norge er en av favorittene. 

- Alle lagene som tok medalje i VM i fjor har sentrale spillere ute med skade, mens Norge har en forsterket tropp. Norge er blant medaljefavorittene, konkluderte hun.

Her er Tyskland-Norge på Langoddsen - kampstart kl.18.15

Se video: Slik gir håndballjentene drømmen en sjanse

 

Relaterte artikler