Veien mot EM: Kan Norges nye superduo senke Serbia?

Nesten sju måneder etter at kampen egentlig skulle blitt spilt møtes Norge og Serbia til semifinalen i Nations League - der en EM-plass ligger i potten.

SUPERDUO: Alexander Sørloth (t.v) og Erling Braut Haaland scoret fire mål til sammen sist de spilte på lag.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:4. oktober 2020Endret:2. januar 2023

Norge spiller landskamp både torsdag og søndag denne uka. Men det er kvalifiseringskamper til to forskjellige mesterskap. For å tydeliggjøre forskjellen:

Da Norge tapte for Østerrike og slo Nord-Irland i september, var det de første kampene i Nations League som kan føre til VM-spill i 2022.

Serbia-kampen tilhører Nations League-kvalifiseringen som ble spilt i 2018. Norge er to kamper unna en deltakelse i mesterskapet kommende sommer.

  • Serbia må slås hjemme på Ullevaal torsdag.

  • Vinner de den kampen venter vinneren av Skottland-Israel til en finale på Ullevaal. Vinneren her er klar for EM. Denne kampen spilles 12. november.

Torsdag 20.45: Norge - Serbia, TV 2.

Her finner du kampen på Langoddsen!

 

Haaland i form

Norge kommer fra en overbevisende 5-1-seier borte mot Nord-Irland. I det oppgjøret fikk Aleksander Sørloth og Erling Braut Haaland tillit på topp sammen for første gang.

I tospann leverte de to mål hver. Og Haaland har åpnet den nye sesongen med flere nettkjenninger for Dortmund. På de tre første ligakampene har han scoret fire ganger. Senest to i helga. I tillegg scoret han i den tyske supercup-finalen mot Bayern.

Siden Nord-Irland-kampen har det også skjedd mye for Sørloth. Han har blitt solgt fra tyrkiske Trabzonspor til tyske RB Leipzig. Der har han fått to innhopp for det som er serielederen i Tyskland.

På Langoddsen er det norske laget favoritter til å gå seirende ut. Seier til fulltid gir i skrivende 2,45 i odds. Oddsen på norsk avansement er 1,72, mens serbisk står til 2,00.

Hauge-debut?

Med i den norske troppen er også den ferske Italia-proffen Jens Petter Hauge. 

I tillegg til Nations League-semifinalen skal Norge i løpet av denne samlingen spille to kamper i den pågående Nations League-kvalifiseringen. Romania venter søndag, mens Nord-Irland står på motsatt banehalvdel onsdag.

Etter alt å dømme får Hauge sin A-landslagsdebut i løpet av samlingen.

Relaterte artikler