Statistikken som gir Norge et lite EM-håp

Norge trenger poeng mot den spanske giganten foran et fullsatt Ullevaal lørdag.

TILBAKE: Kristoffer Ajer er tilbake i den norske landslagstroppen etter skadefraværet sist.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:9. oktober 2019Endret:2. januar 2023

Ullevaal er utsolgt og det er duket for fest når Spania kommer på besøk lørdag.

Premissene for kampen er ganske enkle. Spania er så godt som klare for EM ved seier. Norge trenger sårt poeng for å tenne kvalikhåpet. Med tap lørdag risikerer Norge å være fem poeng bak Sverige. Norge er trolig avhengig av fire poeng over de to neste kampene mot Spania og Romania.

Lørdag 20.45: Norge - Spania, direkte på TV 2.

Spill på Langoddsen!

God hjemmestatistikk

Tirsdag gjennomførte landslaget sin første økt denne uka. Det skjedde på Åråsen. Uten Erling Braut Haaland. 19-åringen som har bøttet inn mål for RB Salzburg meldte forfall i helga. Tilbake i varmen har Mohamed Elyounoussi kommet.

Landslagssjef Lars Lagerbäck har siden han overtok det norske landslaget i 2017 ledet Norge 12 ganger på Ullevaal. Norge har ikke tapt en eneste en. 8-4-0 er Norges hjemmestatistikk under Lagerbäcks ledelse. Så skal det også nevnes at ifølge Fifa-rankingen blir Spania den tøffeste motstanderen så langt.

- At vi har lyktes her i tre år gir oss mental styrke. Vi har fått inn gode holdninger og lagånd, sier Lagerbäck til Dagbladet om den gode hjemmestatistikken.

Tabellen:

LagKamperPoengSpania618Sverige611Romania610Norge69Malta63Færøyene60

 I tillegg til Spania skal Norge opp mot Romania i denne landslagspausa. Tirsdag venter Romania i Bucuresti. Det foran tomme tribuner. Romania er nemlig straffet for supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta.

Tidligere møter med Spania:

23. mars 2019SpaniaNorge2-1EM-kvalik19. november 2003NorgeSpania0-3EM-playoff15. november 2003SpaniaNorge2-1EM-playoff13. juni 2000SpaniaNorge0-1EM-sluttspill

Spill på Langoddsen!

Kampen finner du også på Liveoddsen!

Relaterte artikler