Norge storfavoritter mot Latvia, men Solbakken advarer

Landslagssjefen nekter for at det bare er å «hente» tre poeng i Latvia.

NY POENGJAKT: Ståle Solbakken og Norge jakter tre poeng borte mot Latvia.Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:3. september 2021Endret:3. januar 2023

Erling Braut Haalands scoring - med påfølgende uavgjortresultat mot Nederland onsdag - gjorde at Norge fortsatt har et håp om en topplassering i VM-kvalikgruppe G.

Norge står med sju poeng etter fire kamper og innehar med det 4. plassen i gruppa. Montenegro og Nederland på plassene over har samme poengsum, mens Tyrkia topper tabellen. Sistnevnte lag kunne ha ledet gruppa med tre poeng, men snublet åtte (!) minutter på overtid mot Montenegro og måtte nøye seg med uavgjort (2-2).

Latvia-Norge på Oddsen (kampstart 18.00 lørdag)

- Snubletråder

Latvierne ligger nest sist i gruppe G med sine fire poeng. Det første poenget kom i en sterk 3-3-kamp borte mot Tyrkia tilbake i mars, mens det ble 3-1-seier mot tabelljumbo Gibraltar onsdag. Det skal nevnes at det sto uavgjort helt til fem minutter gjensto - før hjemmelaget klarte å hale i land seieren mot mininasjonen.

LES OGSÅ: Hvor mye er du villig til å tape?

Fredag var Norsk Tippings odds på kampen ganske så tydelig med tanke på favorittstempel: Latvia-seier sto til 9,35, uavgjort til 5,40 - mens norsk seier ga 1,27 i odds. 

- Det er mange snubletråder, sa Ståle Solbakken til pressen før avreise til Riga - og viste til at latvierne spilte relativt jevnt mot Nederland og Montenegro, selv om det ble tap i begge kampene. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Vindfull stadion 

Videre understreket Solbakken at Latvia har flere gode enkeltspillere, og at Norge må sørge for høyt tempo, da de har flere spillere som er vant til det. 

En annen faktor som Solbakken tror kan spille inn, er værforholdene på kamptidspunktet. Daugava Stadium er av den åpne sorten, og vinden har hatt en tendens til å prege flere kamper der. 

- Vi vet at det kommer til å bli vind. I kampen mot Gibraltar så vi utspark som ikke kom over midstreken, uttalte Solbakken til NTB. 

Latvia-Norge på Oddsen (kampstart 18.00 lørdag)

Relaterte artikler