selskapet

Frivillighet realiserer fotballdrømmer

Frivillighet er Norges viktigste lagarbeid. Det har bidratt til å realisere mange drømmer i idretten. 

Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:27. juli 2022Endret:3. januar 2023

I år har frivilligheten et ekstra stort fokus gjennom Frivillighetens år. Norsk Tipping ønsker å sette et ekstra fokus på dette sammen med sine samarbeidspartnere. 

En av disse er norsk fotball, hvor Norsk Tipping er generalpartner. 

Dette betyr frivilligheten for landslagsspillerne

-Jeg er vokst opp i en fotballklubb som er drevet av en fotballturnering og klubben har vært helt økonomisk avhengig av det. Så jeg er vant med at hele familien, venner og bekjente må stille opp å bidra som frivillige, forteller FC Union Berlin-spiller Julian Ryerson.  

-Frivillighet i fotballen er ekstremt viktig for at hjulene skal gå rundt. Jeg husker selv da jeg var yngre og spilte på cuper. Da måtte alltid foreldrene mine stille opp på. Det kunne være i kiosken, som dommer eller andre ting som var nødvendige. Det er viktig at folk rundt fotballklubber stiller opp for at det skal gå rundt, sier Kristian Thorstvedt, som til daglig spiller for italianske Sassuolo. 

Foto: Bildbyrån

-Det at alle stilte opp der det var nødvendig er noe jeg jeg satt veldig stor pris på. Det var det som gjorde at jeg kan spille akkurat der jeg gjør i dag, sier Feyenoord Rotterdam-spiller, Marcus Holmengren Pedersen.                                   

Morten Thorsby legger heller ikke skjul på at det er de frivillige som har bidratt til at han kan leve sin drøm den dag i dag. Hør hvilken historie han husker ekstra godt fra oppveksten:        

Relaterte artikler