vinnerhistorie

Norsk Tipping-ligaen er klar for start

Ikke siden slutten av oktober 2019 har det vært spilt seriekamper på nivå 4 i norsk herrefotball men i helgen ruller Norsk Tipping-ligaen igjen. Vi har snakket med trenerne Didrik Bjella og Magne Hesmyr Nilsen fra henholdsvis Ullern og Sandviken.  

JUBEL: Djerv 1919 er ett av lagene fra 4. nivå som igjen kan juble for oppstarten av Norsk Tipping-ligaen. Her jubelscener fra forrige gang, i 2019.
Forfatterbilde Norsk TippingThomasJohansenForfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:5. august 2021Endret:3. januar 2023

 

Kampene fra Norsk Tipping-ligaen har latt vente på seg. Ikke siden slutten av oktober 2019 har det vært spilt seriekamper på nivå 4 i norsk herrefotball men til helgen endrer det seg.

Sjekk vinnerspill for Oddsen og Norsk Tipping-ligaen her

Til helgen skal etter hvert 6 avdelinger, bestående av 14 lag i hver avdeling (totalt 84 lag) ut i aksjon, så alle avdelinger og lag skal i aksjon i første serierunde, med kamper fra fredag og helt frem til tirsdag. 

 Etterlengtet satsing

 Nå kan alle endelig rette blikket mot lagene, kampene og spillerne i det som blir en etterlengtet sesong. Normalt ville vi kunne se frem til 26 kamper, men grunnet den sene sesongstarten vil det bli avviklet en enkel serie, der lagene kun møtes en gang, enten hjemme eller borte. Norsk Tipping-ligaen blir dermed bestående av 13 seriekamper for hver av lagene.

Sjekk vinnerspill for Oddsen og Norsk Tipping-ligaen her

Trenere med tenning

To av trenerne i Norsk Tipping-ligaen vi nylig tok en prat med gleder seg stort. Didrik Bjella er trener for opprykksfavoritt Ullern, mens Magne Hesmyr Nilsen med sitt nyopprykkede Sandviken befinner seg i en utfordrerrolle i sin avdeling.

Bjella og Ullern er klare

-Spillerne og klubben har ventet lenge på oppstarten. Vi har en god blanding av rutinerte og yngre spillere, men alle har hatt det ganske tungt i perioden vi har vært igjennom. For å si det enkelt; vi skulle gjerne ha kommet i gang tidligere med både trening og kamper, sier en ivrig Ullern-trener Didrik Bjella. 


ULLERN: Trener Didrik Bjella er spent før sesongåpning
                 mot Skeid 2 på søndag (foto: Johan Egil Rudi) 

Ullern er ifølge våre oddssettere de største favorittene til opprykk. Hva tenker du?
-Jeg mener at Ullern tilhører et nivå opp i norsk fotball, og kjemper vi ikke i toppen blir jeg nok både skuffet og overrasket. Det blir likevel en spesiell sesong med bare 13 kamper, der hver kamp vil telle mer. Jeg er enig i at vi er favoritter, men vi hadde kanskje vært enda større favoritter hvis vi hadde spilt 26 kamper, fordi flaks og tilfeldigheter i enkeltkamper blir da mindre viktig. Men det er selvsagt også flere klubber som har samme ambisjoner om opprykk som oss, sier Bjella.

Hvem er de største utfordrerne?
- Det har ikke vært en normal oppkjøring for verken oss eller de andre lagene, og følgelig få treningskamper å bedømme lagene ut ifra. Det er vrient å anslå hvor vi selv står og hvem utfordrerne er. Lag som Mjølner og Junkeren bør nevnes, men Nordstrand ser også sterke ut. Med stabilitet og flyt kan Nordstrand dra nytte av at det kun skal spilles 13 kamper, sier han.

Dere starter borte mot Skeid 2 på søndag. Hvordan går det?
-Det blir seier det! Nei da, det blir nok jevnt. Nå har Ullern prestert godt både mot Asker og VIF i Norgesmesterskapet, der vi var gode på defensiv dødball og påfølgende kontringer. Vi forventer et annet kampbilde på søndag, der vi må forvente mer ballinnehav og beherske en annen type fotball, sier Ullern-treneren avslutningsvis.

Sandviken gleder seg til fest

Dere rykket opp til Norsk Tipping-ligaen etter sesongen 2019. Har det vært en lang ventetid?
-Ja, det har egentlig vært helt grusomt. Det har vært mange tilbakeslag for breddefotballen i denne perioden, og det har vært tungt å vente. Spesielt sommeren 2020 var vanskelig. Vi har jo vært klare for å spille i Norsk Tipping-ligaen et helt år! Det skal rett og slett bli en fest å starte opp nå til helgen, sier Magne Hesmyr Nilsen, trener for nyopprykkede Sandviken.


SANDVIKEN: Magne Hesmyr Nilsen, trener for Sandviken
                       mener laget skal kunne bite i fra seg.

I følge våre oddsettere vil dere havne trygt på midten av tabellen. Ville dere vært fornøyde med en slik plassering?
-Ja, egentlig. Vi satser i alle fall på en plassering på øvre halvdel. Vi har stort sett yngre spillere fra nivåene under, men vi mener at vi skal kunne bite fra oss på tross av litt manglende rutine. Ambisjonen er å etablere oss på nivået i Norsk Tipping-ligaen. Så får vi se, sier han.

Og hvem er favoritt?
Avdeling 4 er avdelingen der alle de største favorittene peker litt på hverandre. Strengt tatt kan man si at halve avdelingen er favoritter, og kan rykke opp. Vi har spilt jevnt mot to lag i samme avdeling nylig. Vi møtte Lysekloster i en treningskamp (resultat 1-1), og vi kunne ha vunnet cupkampen mot Fyllingsdalen (tap 1-2). Begge disse lagene kan rykke opp. Frigg må også nevnes her. Det er et godt lag, men det er uansett vanskelig å komme unna Lyn. De rykker opp, sier Hesmyr Nilsen. 

Dere starter allerede med et lokaloppgjør mot Brann 2. Hvordan går det? Hvordan skal dere slå dem?
-Som alltid når man møter andrelag spiller motstanderlagets laguttak en viktig rolle. Man kan møte «hvem som helst». Jeg har ikke fått sett dem noe særlig, men kjenner godt til både spilleren og treneren. Det er gode, unge spillere som samtidig har fått trent i lengre tid og spilt mer fullkontakt enn oss. Fordelen til andrelagene er nok større nå i starten, så vi er forberedt på en knalltøff kamp. Vi må vise muskler skal vi få med oss noe fra den kampen, sier Hesmyr Nilsen avslutningsvis.

 Vi ønsker begge trenere og lag lykke til med årets sesong!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider. 

Relaterte artikler