Norsk Tipping-ligaen: Gjør deg klar for en thriller!

Lørdag møtes Eidsvold Turn og Kvik Halden til sesongens viktigste kamp.

TOPPKAMP: Eidsvold Turn som her jubler etter mål mot Bjørnevatn tar i mot Kvik Halden til toppkamp i sin avdeling lørdag.Foto: Eidsvold Turn.
Forfatterbilde Norsk TippingAndersRossvollPublisert:22. august 2018Endret:2. januar 2023

Eidsvold Turn og Kvik Halden kjemper en tøff kamp om opprykk fra Norsk Tipping-ligaen avdeling 2. Laget fra Akershus har hatt en fantastisk sesong, og var eneste ubeseirede lag i Norsk Tipping-ligaen foran forrige serierunde. 39 av 45 mulige poeng var innspilt, og laget tronet på toppen med en luke på syv poeng ned til konkurrenten fra Østfold.

På mandag stoppet imidlertid rekken på 15 strake kamper uten tap da Strømsgodsets rekrutter ble for sterke og vant 2-1. To dager i forveien slo Kvik Halden tabelltreer Lørenskog med 3-0, og dermed er luken på toppen kuttet til fire poeng foran lørdagens kamp på Myhrer stadion.

Vinner Eidsvold Turn tar de syvmilssteg mot opprykk, mens Kvik Halden kun vil ha ett poeng opp til seriegull hvis de beseirer konkurrenten på fremmed gress. Alt ligger til rette for en skikkelig godbit i grunnlovsbygda.

Lørdag 16.00: Eidsvold Turn - Kvik Halden. Her finner du kampen på Langoddsen.

Sterke på eget gress

Foran toppoppgjøret står Eidsvold Turn med bunnsolide syv seiere og én uavgjort på eget gress. Poengtapet kom imidlertid i forrige hjemmekamp da de spilte 1-1 mot Kråkerøy, og to kamper på rad uten seier er uvant kost for trener Joakim Dragstens menn.

Kvik Halden åpnet sesongen svakt med kun to seiere på de seks første kampene, men så fant trener Kent Bergersens vinneroppskriften. Av de ti siste kampene er ni vunnet. Dermed kommer de røde og hvite fra Halden fulle av selvtillit til Eidsvoll, mens en liten tvil kan ha sneket seg inn hos vertene etter to kamper på rad uten seier.

Toppscorerduell

Forrige sesong var spissduoen Øystein Lundblad Næsheim og Björn Olof Berglund ustoppelige med 50 scoringer for Kvik Halden. Denne sesongen har de ikke funnet nettet like hyppig, men 20 scoringer er respektabelt etter 16 serierunder. Defensivt har laget fra festningsbyen tatt steg siden fjoråret, og det er kun blitt 13 baklengsmål denne sesongen.

For Eidsvold Turns del forsvant toppscorer Thierry Dabove til Raufoss i sommervinduet, men det er fortsatt spisser som vet hvor målet står på Myhrer. Robin Hofer Dahl, Jonatan Teigland og Piotr Gawecki har notert seg for til sammen 21 scoringer denne sesongen og de som får tillit fra start blir garantert en håndfull for Kvik Halden-kaptein Dardan Sæter-Mehmeti og hans forsvarskollegaer.

Det motsatte oppgjøret på Halden stadion i mai endte 1-1, og uavgjort er et resultat Eidsvold Turn lever bedre med enn Kvik Halden i lørdagens oppgjør. Én ting er i hvert fall krystallklart. Dette blir en av sesongens beste kamper, så har du muligheten, bør du ta deg en tur til Myhrer stadion lørdag klokken 16. God kamp.

Relaterte artikler