Norsk Tipping øker premiepotten i Telialigaen

Seriespillet er ferdigspilt og til helgen er det duket for nok et sluttspill i Telialigaen. Norsk Tipping har denne gang bidratt med 60 000 kroner i premiepotten, fordelt på tre av spillene.

Apeks vinner Telialigaen Høst 2019Norsk TipingSteinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:6. mai 2020Endret:2. januar 2023

Fjorårets sluttspill gikk foran publikum på Meet Ullevaal. På grunn av Covid-19 tiltakene spilles kampene denne gang over nettet. Det er derimot ingen grunn til å tro at kampene blir mindre spennende av den grunn.

Norsk Tipping har denne gang økt den totale premiepotten i sluttspillet med 60 000 kroner fordelt på tre av spillene. Dette for å øke interessen for sluttspillet og gi førstedivisjon en litt større kake å konkurrere om.

TV 2 er klare med sitt E-sportpanel og vil sende kampene på både på TV 2 Sport 2 og gratis på strømmetjenesten TV 2 Sumo. Vi forventer et høyt nivå på spillerne og god underholdning når toppsjiktet i norsk E-sport møtes.  

Spill på Langoddsen her

Bredden får også et løft

Norsk Tipping har i forkant av sluttspillet arrangert breddeturneringer for spillere over 18 år i CS:GO, League Of Legends og PUBG kalt «Tippecupen», med en premiepott på 20 000 kroner for hvert spill. Thomas Johansen, sponsorrådgiver hos Norsk Tipping, forteller at de ønsker å inkludere bredden og gi spillere som ikke er med i førstedivisjon muligheten til å vinne pengepremier.

 – Vi vet at det finnes mange spillere i bredden over 18 år som sjelden får oppleve konkurranseelementet i andre sammenhenger enn seriespillet i Teligaligaen. Det ønsker Norsk Tipping å gjøre noe med, og setter derfor opp disse turneringene sammen med Good Game som en pilot, sier Johansen. 

Good Game er arrangør av Telialigaen og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Hvis Tippecupen viser seg å bli en suksess vil det bli flere turneringer.

– Vi gjør dette nå i forkant av kommende sluttspill, og basert på interesse ønsker vi å se om vi kan finne andre turneringsformat som kan involvere flere lag, flere spill, og ved flere anledninger tilknyttet de kommende sesongene. Vi ønsker å bidra til en kvalitetsheving og et høyere aktivitetsnivå i flere av divisjonene, og samtidig gi noe ekstra til voksne spillere i bredden som ønsker flere arenaer for å smake litt på konkurranseelementet i e-sportsammenheng, sier Johansen.

Kampene

Lørdag 9. mai er det klart for semifinaler og finale i CS:GO. Klokken 11.15 er det klart for rivaloppgjøret Apeks – Nordavind, etterfulgt av Riddle Esports - Bifrost klokken 14.35. Hvem som blir seriemestre avgjøres klokken 18.35. Alle kampene sendes på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo. 

Søndag 10. mai spilles semifinaler og finaler i League Of Legends og Rocket League. Først ut er Rocket League med første semifinale klokken 10.00, der Nordavind møter Gemini. Andre semifinale er klokken 11.00 med Granit Gaming mot The Razzle Dazzlers, før vinnerne av semifinalene møtes til finalen klokken 13.00.

Årets Telialiga avsluttes med finalen i League Of Legends klokken 15.00, hvor Nordavind møter Viking E-sports.

Alle kampene søndag går gratis på TV 2 Sumo.

Spill på langoddsen her

Relaterte artikler