selskapetaktueltansvarlighet

Norsk Tipping senker tapsgrensen for kunder under 20 år

Fra 1. juni vil Norsk Tippings kunder under 20 år maksimalt kunne tape 2 000 kroner i måneden.

Illustrasjonsfoto: Colourboxamnaj - stock.adobe.com
Forfatterbilde Norsk TippingAnne MaritSlettenPublisert:31. mai 2023Endret:24. januar 2024

Alle Norsk Tippings kunder er beskyttet av en obligatorisk, maksimal tapsgrense på 20 000 kroner i måneden. Grensen gjelder på tvers av alle spill. Maksgrensen er lavere for de mest risikofylte spillene.*

De unge er mest sårbare

Alle Norsk Tippings spill har 18-årsgrense. Til nå har alle kunder vært underlagt de samme reglene, men nå differensieres altså grensene for de yngste.

–       Det er godt dokumentert at yngre spillere er mer sårbare for å utvikle spilleproblemer. Statistikk fra både Universitetet i Bergen og Hjelpelinjen for spilleavhengige viser at forekomsten av spilleproblemer er høyere blant yngre spillere enn i andre aldersgrupper.

Det sier Norsk Tippings direktør for ansvarlighet og kommunikasjon, Tonje Sagstuen. Hun viser til at evnen til impulskontroll er dokumentert lavere hos ungdom.

–       Derfor har de høyere risiko for å ta dårlige valg, sier hun.

Kan skille på alder

Aldersgrensen på 20 år er valgt fordi denne aldersgruppen jevnt over er i samme livssituasjon med skole, studier eller læretid, og har lave, faste inntekter. Derfor kan man anta at det samme tiltaket vil passe for hele aldersgruppa. Sagstuen er imidlertid klar over at det kan komme reaksjoner på en slik forskjellsbehandling av kunder.

–       Men, Norsk Tippings hovedformål er å forebygge spilleproblemer. Til sammenligning skiller også alkoholloven på aldersgruppene over og under 20 år, sier hun.

I dag har Norsk Tipping ca. 30 000 unge spillere under 20 år. Om lag 2 000 av disse har tapt mer enn 2 000 kroner i måneden en eller flere ganger det siste året. Fra 1. juni vil hele kundegruppen automatisk få justert maksgrensen sin ned til 2 000 kroner.

 

*Fakta om spillegrenser hos Norsk Tipping

·        Som første spillselskap i verden innførte Norsk Tipping i 2016 en obligatorisk totalgrense for tap på tvers av alle spill.

·        Spillerne må selv sette sin egen tapsgrense, som maksimalt kan være 20 000 kroner i måneden.

·        For de mest risikofylte spillene gjelder lavere maksgrenser.

o   Nettkasino, nettbingo, e-Flax og Yezz: 5 000 kr/mnd

o   Fysisk spilleautomat Belago (i bingohaller): 4 400 kr/mnd

o   Fysisk spilleautomat Multix (hos kiosker med kommisjonær): 2 700 kr/mnd

 

Relaterte artikler