selskapetfremside

Norsk Tippings årsoppgjør: Positivt på alle områder

Norsk Tipping hadde positiv utvikling på alle sentrale områder i 2022. Det viktigste er at spillatferden beveger seg i sunn retning.

Norsk Tippings administrerende direktør Thor Gjermund Eriksen kan se tilbake på et godt år for selskapet.
Forfatterbilde Norsk TippingAnne MaritSlettenPublisert:18. april 2023

– Ansvarlighetsindikatoren vår viser positiv utvikling i 2022. Spillemønsteret til kundene er påvirket i riktig retning, som følge av en rekke tiltak vi har satt inn. Det er vi svært fornøyde med, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Thor Gjermund Eriksen.

2,1 millioner kunder

Norsk Tippings årsregnskap og årsberetning ble godkjent i generalforsamling i Kulturdepartementet tirsdag 18.mars. Resultatene viser en økning både i overskudd og kundetall. I 2022 leverte 2 136 000 nordmenn ett eller flere spill hos Norsk Tipping. Det er 44 000 flere enn i 2021.

– Når over 2,1 millioner velger å spille hos Norsk Tipping, viser det at vi lykkes i oppdraget med å få nordmenn til å velge det regulerte, ansvarlige tilbudet. Det er ingen selvfølge når vi vet hvor stort det ulovlige tilbudet på internett er, sier Eriksen.

Mer til frivilligheten

Samtidig har overskuddet til gode formål økt til 6,582 milliarder kroner. Det er 300 millioner kroner mer enn i 2021. Det skjer samtidig som selskapet har innført en rekke, omsetningsdempende ansvarlighetstiltak.

– Den viktigste jobben vår vil alltid være å holde nivået på problemspill i befolkningen nede gjennom et ansvarlig spilltilbud. Når det er på plass, får fellesskapet glede av et bærekraftig overskudd. Den norske spillmodellen bidrar til å finansiere aktiviteter vi alle er glade i: idrett, kultur og frivillig arbeid, sier Eriksen.

Slik fordeles spillemidlene

Det er staten ved Kulturdepartementet som fordeler overskuddet til frivilligheten. Fordelingsnøkkelen er vedtatt av Stortinget. I år blir spillemidlene fordelt slik:

  • Idrett: 3 435 millioner kroner

  • Kultur: 966 millioner kroner

  • Humanitære/samfunnsnyttige organisasjoner: 966 millioner kroner

  • Helseformål via Stiftelsen Dam: 367 millioner kroner

  • Grasrotandelen: 770 millioner kroner

  • Bingobransjens overskuddsformål: 45 millioner kroner

  • Tiltak mot spilleproblemer: 33 millioner kroner

Du kan lese hele Norsk Tippings årsrapport her.

Relaterte artikler